Systembolagets hemleverans förödande

Var finns Systembolagets vision och ansvar vid hemleveranser av alkohol? Ett svar skulle glädja mig.
Skriver insändarskribenten.

Var finns Systembolagets vision och ansvar vid hemleveranser av alkohol? Ett svar skulle glädja mig. Skriver insändarskribenten.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Insändare2020-09-26 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Systembolaget är ett statligt företag som ej skall vara vinstdrivande. Företaget har monopol på öl, vin och sprit som innehåller mer än 3,5 volymprocent alkohol. Företaget har en vision om att alkohol njuts med omsorg så ingen blir skadad och påstår dessutom att man säljer med ansvar. Detta må gälla vid köp i butik. Men inte vid hemleverans. 

Idag kan man med ett Bank-id och några knapptryck på datorn eller mobilen beställa öl, vin eller sprit och få varorna hemkörda till en billig kostnad. Själv har jag stora problem med alkohol och problemet har blivit större med denna service.

Sist beställde jag 21 liter vin och en hela vodka. Inga problem vid leveransen trots att jag var berusad. Detta var inte första gången jag köpte så stora mängder. Alltid alkohol hemma, drack från morgon till kväll. Denna sista sändning höll på att kosta mig livet men jag hade tur och får nu avancerad hjälp.

Jag är långt ifrån ensam. Jag känner flera personer som fastnat i detta gissel och fördärv. Var finns Systembolagets vision och ansvar vid hemleveranser av alkohol? Ett svar skulle glädja mig.
Så ser sanningen och vekligheten ut.