Ta bort krav på fiskekort i Eskilstuna

Nä kära politiker, ta bort förbuden och fiskekorten, endast förbud mot fiske på broar och där det behövs, skriver signaturen "Fredrik K".

Nä kära politiker, ta bort förbuden och fiskekorten, endast förbud mot fiske på broar och där det behövs, skriver signaturen "Fredrik K".

Foto: Anders Nilsson

Insändare2021-08-10 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Fiske är en kul hobby och gjort att många i Eskilstuna tagit sig ut till ån för att pröva lyckan. På 90-talet började dom sätta ut regnbåge och öring i ån och det nappade ofta på kroken. Vi var ett stort härligt gäng som alltid samlades, både unga som äldre. Det var då när man satsade på fisket och ån levde. Idag är det annorlunda, man har lagt ner å-fiske men ska ändå ha massa zoner där fiskekort behövs. Bryggorna i Skjulsta är borta och handikappsbryggan ner mot Valhalla bakom posten är en liten snutt och helt omöjlig att fiska ifrån med rullstol. 

Vad är vitsen att locka turister med ädelfiske när det ändå inte kommer nappa något? 

Fisket har nog räddat många från att inte hålla på med massa bus och tråkigheter, skriver själv under på det. Att ha en meningsfull fritid är extremt viktigt i vårat hårda klimat vi har idag. 

Nä kära politiker, ta bort förbuden och fiskekorten, endast förbud mot fiske på broar och där det behövs, låt folk kunna gå ner och fiska och ha en trevlig stund med familjen utan att det kostar något, man kan ju få någon fin abborre eller gädda på kroken.