Tänk dig för innan du lägger din röst i valet i höst


Tänk dig för innan du lägger en röst på SD eller deras följare M, KD och L i höst! Skriver Rainer Trapp.

Tänk dig för innan du lägger en röst på SD eller deras följare M, KD och L i höst! Skriver Rainer Trapp.

Foto:

Insändare2022-06-29 07:31
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

SD:s djävulska plan lyckades. Planen var att någon gång i början av sommaren rikta misstroende mot en etablerad minister i s-regeringen. Man hade sedan länge utsett justitieminister Morgan Johansson som det tilltänkta offret. Av två skäl: Dels är han ansvarig för kriminalpolitik, och kampen mot den grova brottsligheten och alla skjutningar är en viktig fråga för SD. Dels för att han anses kaxig, och man bedömde att få väljare skulle tycka synd om honom. Man hade förberett det hela genom att under hela mandatperioden rikta ett mycket stort antal enkla frågor till justitieministern. Det lyckades också: Vid något tillfälle visade det sig att Johansson varit oförsiktig med sanningen när han svarade. Om det var resultatet av slarviga medarbetares underlag, eller dåligt omdöme låter jag vara osagt.

I början av juni sattes planen i verket. SD visste att de andra borgerliga partierna var tvingade att stödja misstroendeförklaringen. Om inte skulle SD kunna använda det mot partiet ifråga i valrörelsen, och vinna röster på det. Det fungerade! Kristersson, Busch och Johan Persson nappade på kroken, och nu fanns en reell chans att man kunde avsätta Morgan Johansson. SD visste att Magdalena Andersson nu hade valet att låta en erfaren minister gå, vilket naturligtvis skulle vara en triumf för SD, eller att ta strid. I det senare fallet skulle vilden Kakabaveh avgöra frågan. Det skulle vara ännu bättre eftersom det skulle ge Erdogan vatten på sin kvarn att stoppa NATO-ansökan. Oavsett hur Kakabaveh röstade skulle det vara tydligt att en kurd i svenska riksdagen avgör vem.som ska vara minister. SD hade ju tidigare i vår tvingats ändra åsikt i NATO-frågan, men nu fanns en chans att försena ansökan rejält. Det skulle vara en vinst eftersom SD i djupet är tveksam till NATO. En win-win-situation för SD.

Nu vet vi hur Magdalena valde att göra, och hur Kakabaveh röstade. Men SD firade triumferna.

Så styr redan Putin-vännerna i SD Sverige, och skapar kaos så långt de kan. Tänk dig för innan du lägger en röst på SD eller deras följare M, KD och L i höst.