Torshälla drivs till medborgargarde

Insändarskribenten tycker att polisen borde göra mer för att stoppa bus och vandalisering i Torhälla.

Insändarskribenten tycker att polisen borde göra mer för att stoppa bus och vandalisering i Torhälla.

Foto: Polisen

Insändare2022-02-06 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så då var det dags igen. Det utfördes en skadegörelse, ett vittne ringde 11414 men det var inte min egendom så polisen var inte intresserad. "Kontakta kommunen på kontorstid så är det upp till dem om dom vill göra en polisanmälan", blev uppmaningen. Så om jag ser ett brott som begås, till exempel grov pågående skadegörelse på grannens fastighet så ska jag ringa till fastighetsägaren, inte polisen? 

Vid en tidigare händelse när polisen väl dök upp, istället för att leta efter dessa uppskattningsvis 12–15 åringar, stannade man och tittade på trasiga rutor, letade efter den i ån kastade rullatorn på fel sida, samt stoppade en epatraktorförare som man visiterade men sedan fick släppa. Polisens så kallade insatser skrämmer mig. 

När jag kommer hem efter jobbet och behöver handla så händer det att jag låter bli. Klockan är mellan 16 och 17 men det står ett kluster av ungdomar och antingen blockerar entrén på utsidan eller står och hänger innanför dörrarna. När man sedan ska åka därifrån får man föremål kastade på bilen. Bankomaten kan man definitivt inte besöka.

En bekant blir trakasserad och förföljd då han går med rullator, och det är han inte ensam om. Är det ett sådant samhälle vi vill ha? Polisen behöver visa sig i Torshälla mer än att "cruisa runt" dagtid. Fånga upp dessa ungdomar i tid som ska vara våran så kallade framtid.