Ulf Kristersson måste agera på Richard Jomshofs angrepp

Justitieminister Gunnar Strömmer (M) och Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson Richard Jomshof (SD).
Justitieminister Gunnar Strömmer (M) och Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson Richard Jomshof (SD).

Insändare 2 augusti 2023 06:37
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I veckan kommunicerade Richard Jomshof SD publikt ett mycket grovt angrepp på islam. Retoriken som anförs är för usel för att bemöta i sak och det är inte vare sig nytt eller okänt att Jomshofs ideologiska position är både kraftigt islamofob och tämligen extrem. Så långt inget obegripligt, inget nytt.

Det obegripliga är att denna totala galenskap kan tillåtas av en regeringens ämbetsman på Jomshofs nivå. De åsikter han bär har han rätt till men arbetet i hans position kräver fortfarande ett ansvarsfullt agerande och en rimlig nivå på skicklighet och uppförande.

Vi inom högern har länge propagerat för värnande av skicklighet i offentlig tjänsteutövning och till och med ansvarsutkrävande vid misskötsel. Vid den gräns som Jomshof nu passerat är det en skam att han inte omedelbart entledigas. Ett potentiellt terrorattentat skulle kunna läggas honom till last genom hans helt oansvariga agerande. Det är helt enkelt skillnad på att vara populistisk politiker och att som ordförande i justitieutskottet representera Sveriges ledning.

Vidare är det bekymmersamt att justitieminister Strömmer förringar Jomshofs oansvariga agerande och på så sätt svärtar hela regeringens omdöme. Som vän av ordning och värnande av verkshöjd och rättsstat önskar man att Ulf sätter ner foten.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa