Ungdomens "bus" och Holmberget

 Varför skulle ungdomar och pensionärer träffas bättre på Holmberget än på Östra torget idag? Skriver signaturen "Tryggare på Holmberget".

Varför skulle ungdomar och pensionärer träffas bättre på Holmberget än på Östra torget idag? Skriver signaturen "Tryggare på Holmberget".

Foto: Lars Skärlund

Insändare2022-05-19 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Okej, skärp er alla och börja leva i nuet. Ett allaktivitetshus/ungdomsgård på Holmberget blir ju jättebra för Lars Göran Karlsson och övriga som vill bygga bostäder där. De har ju tidigare hävdat otrygghet falskeligen. Nu måste vi se till att det blir på detta vis så vi kan bygga våra bostäder. Nuvarande fritidsgård är öppet två dagar i veckan, skulle detta nya på Holmberget ha fler öppettider och personal på helger?

Så fort ungdomen kliver utanför dörren är det inte längre personalens ansvar. Det verkar handla mer om de vuxna män som vill spela tv- spel på sin arbetstid. Varför skulle ungdomar och pensionärer träffas bättre på Holmberget än på Östra torget idag? 

Det är ju redan ett faktum att brotten som att vandalisera, misshandla, förstöra och trakassera och anlägga (mord) bränder sker inte uppe i Holmbergsparken, det sker där det finns bostäder. 
Vore intressant se statistik över larmsamtal, Holmberget vs bebyggelse. Alltså fakta.

Var ifrån tror du själv att de flesta larmsamtalen kommer ifrån?