Utebliven snöröjning av trottoarer väcker frågor

Insändare 12 november 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar på insändaren "Varför ska villaägare snöröja kommunens trottoarer?" Publicerad den 10/11.

Instämmer med ”villaägare” angående kommunens överlämnade ansvar av snöröjning på A-gata. Vi har varit i kontakt med kommun för att få en förklaring men tycker att svaret låter mer än märkligt. Det är "inte kommuns kärnverksamhet samt att det skapar ojämn konkurrens” lyder svaret.

I vårt fall betyder det att ena sidan på gatan kommer kommunen snöröja då det finns en cykelbana. Än märkligare blir det då andra sidan skottas på utvalda delar vid två busshållsplatser. 

Kontentan blir att om du cyklar vintertid säkerställer kommun snöröjning men vill du åka kommunalt och behöver gå till en busshållsplats åläggs detta privata fastighetsägare. Tänk er att kommunen skottar busshållplatsen lyfter bladet åker 250 meter och skottar nästa. Miljömässigt ställer man sej frågan om det är vettigt att kommun skottar ovan nämnda delar och sedan lämna platsen för att sedan låta diverse privata upphandlade privata entreprenörer komma och skotta utanför de olika fastighetsgränserna. I vårt fall cirka 30 fastighetsägare som ska upphandla sin snöröjning var för sej. Det blir en mängd olika entreprenörer som kommer att åka fram och tillbaka. 

Dessutom innebär det för gående att olika sträckor kommer att se olika ut beroende på när diverse entreprenörer kommer på plats. Förbered dej på att en sträcka som är oplogad, en plogad någon del sandad en del inte.

Blir en spännande vinter! Vi förordar en samordning av kommun, givetvis mot debitering, som tidigare fungerat väl.

Kommentera
Läs mer!

Insändare: Öppet brev till kommunstyrelsen i Eskilstuna

Öppet brev till kommunstyrelsen i Eskilstuna

Insändare: Öppet brev till kommunstyrelsen i Eskilstuna

Öppet brev till kommunstyrelsen i Eskilstuna
Ämnen du kan följa