Vaccinmotståndarna får ta konsekvensen av sitt val

Nu har myndigheterna ett vaccinintyg på gång. Ett intyg som ger bäraren möjlighet att resa som man vill men som hindrar vaccinmotståndarna att resa dit dom vill.
Skriver B.Carlsson.

Nu har myndigheterna ett vaccinintyg på gång. Ett intyg som ger bäraren möjlighet att resa som man vill men som hindrar vaccinmotståndarna att resa dit dom vill. Skriver B.Carlsson.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2021-04-06 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå frågan om att inte få resa som man vill om man vägrar vaccinera sig mot corona. Hela livet innebär att man ställs inför olika val. Val som vid varje tillfälle påverkar dina möjligheter.

Nu har myndigheterna ett vaccinintyg på gång. Ett intyg som ger bäraren möjlighet att resa som man vill men som hindrar vaccinmotståndarna att resa dit dom vill. Nu hör man människor börja opponera sig. De kallar för diskriminering och orättvisa men jag förstår inte hur de resonerar. Nästan allt du vill göra är oftast förenat med vissa villkor och vaccin mot corona blir bara ytterligare en reglering.

Att välja att inte vaccinera sig är den resandes ensak men man får ta konsekvenserna av sitt val. Det är dessutom osolidariskt mot övriga medborgare att inte vaccinera sig så jag har inga som helst problem att se de begränsningar som ett nej till vaccin skulle innebära.

Just resande som de flesta tycks ha hakat upp sig på är en genre som oftast är förenat med vissa villkor. Ibland måste du ha visum för att åka till ett visst land. Här talas inte om diskriminering eller orättvisa. Här konstateras bara visumtvånget och sedan väljer man ett annat resmål. Ibland måste du ha intyg om vaccination mot gula febern eller andra smittsamheter. Vad gör du då? Du vaccinerar dig utan att gnälla om varken det ena eller andra. 
Men nu när en pandemi grasserar blir det ett attans liv om att vaccinmotståndarna blir diskriminerade om de avkrävs ett intyg som visar deras ansvarskänsla.