Vad är det som händer i Eskilstuna United?

Vad är det som händer i Eskilstuna United? Skriver signaturen: "Orolig Unitedsupporter". Bilden är från cupfinalen mellan Häcken och Eskilstuna United.

Vad är det som händer i Eskilstuna United? Skriver signaturen: "Orolig Unitedsupporter". Bilden är från cupfinalen mellan Häcken och Eskilstuna United.

Foto: Michael Erichsen

Insändare2021-08-08 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Eller snarare, vad är det som inte händer i den klassiska fotbollsklubben?

Klart är att tränaren Magnus Karlsson har erbjudits ett jobb hos en herrallsvensk klubb och tackat ja. Inget konstigt med det. Men här kommer det märkliga: Styrelsen gör inga ändringar ändå utan alla ska arbeta kvar som vanligt säsongen ut. Dessutom ska nuvarande ledning förhandla med spelare om framtida kontrakt och forma en ny trupp på cirka 22 spelare. En avgående ledning ska alltså staka ut framtiden för en ny organisation. Man häpnar och det kan aldrig ha hänt i svensk klubbhistoria (elit).

Vilken tränare accepterar att ta tränarjobbet under sådana förutsättningar?

Hur tänker klubbens ansvariga = styrelsen?

Ps. A-laget har förlorat fyra spelare under sommaruppehållet (med viss ekonomisk ersättning). Fler vill bort. Väntat enligt folk med insyn i föreningen. Relationen mellan tränare och spelare är och har varit ansträngd. Det började redan ifjol när laget var nära att åka ur damallsvenskan. Tänk på det styrelsen och gör rätt. Spelarna och laget är betydligt viktigare än "jaget". 

En sista fråga till styrelsen: Hur är egentligen er relation till spelargruppen?

Med vänliga hälsningar!