Vad händer med kvarteret Nätet?

Insändarskribenten undrar hur beslutsfattare tänkt gällande kvarteret Nätet.

Insändarskribenten undrar hur beslutsfattare tänkt gällande kvarteret Nätet.

Foto: Peter Larsson

Insändare2021-02-04 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

29 augusti 2013 antogs översiktsplanen över Eskilstuna för år 2030. I översiktsplanen var det flera centrala oanvända områden som nu skulle rustas upp med nya grönområden och fina moderna byggnader. Ett av dessa områden var kvarteret som kallas för Nätet eller Norra Munktellstaden. 

Ser man till detaljplanen ska det byggas sex stycken åttavåningshus. De två första åttavåningshusen som är bostadsrätter, var bland de första att stå klara i området. Därefter har hyreshus efter hyreshus avlöst varandra och snart har det byggts i var enda hörn.

Så vad sker med den ytan i mitten av området där övriga fyra åttavåningshusen skulle byggas? 
Ytorna i utkanten av kvarteret Nätet har alla byggts upp eller börjat byggas på men i hjärtat av kvarteret kvarstår en stor lerig tomt som används som parkering av byggarna. 

Hur har beslutsfattarna tänkt? Vad ska bli av tomten i mitten? Man har börjat sätta dit ramarna för kvarteret innan man byggt upp den centrala delen vilket verkar vara totalt oklokt. Ska lastbilar, traktorer och andra byggfordon behöva plöja sig igenom hela kvarteret i framtiden för att bygga upp den centrala delen eller finns det andra planer för den centrala tomten? Enligt översiktsplanen får det endast byggas hus på den tomten. Men fyra till av dessa åttavåningshus kan omöjligt få plats där. 

Svar, korrigering och tydlighet kring projektet kvarteret Nätet önskas!