"Valet forever" är ett riktigt lågvattenmärke

Insändare 3 augusti 2022 08:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Mycket tokigt har jag sett och hört i mitt liv, ändå upphör jag aldrig att förvånas över det som händer i vår upp och nervända värld.

SVT har i dessa kommande valtider visat programmet "Valet forever" i sju delar i Emma, Inas och Scroll Mias Valstudio. Där politiska ledare från Sveriges riksdag hade inbjudits till så kallade "politiska samtal" – utom Magdalena Andersson som ersattes av Lena Hallengren.

I programmet får dessa politiker svara på löjliga frågor om till exempel sex, utseende och utmanande klädsel samt dementera falska rykten från bland annat internets anonyma forum och Flashback.

Om syftet med detta program är att få fler personer att intressera sig för politik, så har "Valet forever" misslyckats totalt eftersom det politiska utrymmet har varit minimalt.

Det politiska samtalet är jätteviktigt för oss alla som vill få chansen att välja vilket samhälle vi vill ha, för ingen vill ju köpa grisen i säcken. Därför tycker jag att det är motbjudande att utsätta politiker och väljare för detta svammel.

Magdalena Andersson är säkert tacksam för att hon sluppit delta i detta program, för jag har sällan hört ett sådant sammelsurium.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa