Var tog hjärtligheten vägen mot skattebetalarna?

Var har hjärtligheten tagit vägen mot oss skattebetalare som har betalat skatt för att få service och hjälp när man behöver, skriver signaturen "Besviken innevånare".

Var har hjärtligheten tagit vägen mot oss skattebetalare som har betalat skatt för att få service och hjälp när man behöver, skriver signaturen "Besviken innevånare".

Foto: Martina Holmberg / TT

Insändare2021-05-05 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser en debattartikel från MP som undrar var hjärtligheten tog vägen mot invandrarna?
Enligt undersökningar är två tredjedelar ekonomiska flyktingar som söker sig till Europa och det kostar dom stora pengar att ta sig hit för att sedan skickas hem, inte speciellt hjärtligt. Vore bättre att informera i deras hemländer vilka krav som ställs för att komma hit.

KD säger att endast hälften av invandrarna har fast arbete efter 20 år, vilket innebär att hälften av dom som är över 40 år kommer inte att bidra till samhället utan kostar i 40 år. Varför redovisar ingen den totala kostnaden per år för invandringen?
Hur skulle vi kunna använda dessa pengar? Kanske lite hjärtlighet mot våra äldre och skattebetalarna.

Ensamma gamla människor nekas äldreboende, hemtjänst går på knäna likaså sjukvården, polisen saknar resurser, socialen, BUP, skolan, pensionerna ja alla instanser skyller på bristande resurser.

Var har hjärtligheten tagit vägen mot oss skattebetalare som har betalat skatt för att få service och hjälp när man behöver, vilket har stora brister idag. Har inte ni politiker skyldighet att i första hand ta hand om Sverige?

Länderna som invandrarna kommer ifrån måste själva strukturera sina länder och skapa ett tryggt demokratiskt land såsom vi gjort i västvärlden. Vad skulle dessa länder göra för oss om vi flydde dit? Summa summarum så tycker jag att hjärtlighet ska i första hand riktas mot Sveriges befolkning och när det behovet är täckt och fungerar som det ska, kan vi hjälpa andra efter förmåga.
Och dom som verkligen behöver hjälp kan inte ta sig till andra länder. Tänk på det.