Varför lyssnar ingen på smittskyddsläkarna

Lyssna på smittskyddsläkarna innan hela samhället kollapsar! Skriver insändarskribenten. På bilden smittskyddsläkaren i Sörmland Signar Mäkitalo.

Lyssna på smittskyddsläkarna innan hela samhället kollapsar! Skriver insändarskribenten. På bilden smittskyddsläkaren i Sörmland Signar Mäkitalo.

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2021-05-05 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Smittskyddsläkarna i allmänt och Sörmlands representant i synnerhet har hela tiden velat ha en rejäl nedstängning av samhället för att begränsa pandemin.

Regeringsföreträdare och FHM har hela tiden motarbetat smittskyddsläkarna genom att vela hit och dit. Rekommendationer som ändras för var och varannan presskonferens. Åk inte längre än två timmar hemifrån, åk hur långt ni vill, bär inte munskydd, bär munskydd, träffas bara åtta stycken, fyra stycken, bara en får sitta vid ett bord om... bla bla bla.

Till slut är det ingen som vet vad som gäller och då ger folk fullständigt f-n i vad ”överheten” svamlar om.

Idag är sjukvården mer än överbelastad med Covidsjuka. Belastningen är så stor att hundratusentals medborgare inte kan få annan vård eller den hjälp av sjukvården som de enligt lag har rätt till. 

Operationer ställs in, undersökningar skjuts på framtiden, ovisst hur länge, och folk hinner bli sämre och kanske till och med dö innan sjukvården hamnar i normalläge igen. Om det någonsin blir normalt igen.

De som dör av att sjukvården inte hinner med, hamnar de också i statistiken över Covidrelaterade dödsfall?

Regeringen gömmer sig bakom lagstiftningen att det inte går att stänga ner samhället. Finns det inte undantagslagar som gäller vid krig, naturkatastrofer och andra samhällsfarliga situationer?

Lyssna på smittskyddsläkarna innan hela samhället kollapsar!!