Varför publiceras inte min insändare?

Eskilstuna-Kuriren publicerar dagligen insändare både digitalt och, som på bilden, i papperstidningen.

Eskilstuna-Kuriren publicerar dagligen insändare både digitalt och, som på bilden, i papperstidningen.

Foto: Henrik Holmberg

Insändare2024-09-19 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I mitten av augusti skickade jag in en insändare om Senior och dispensen för metylenklorid. Jag kan inte se att den har publicerats. Varför har den inte publicerats?

Halvdan


SVAR DIREKT
Hej! Det här är en fråga jag får från skribenter emellanåt, och jag väljer att besvara den på det här sättet den här gången i stället för i ett mejl.

Vi publicerar inte alla insändare vi får in. Det är många som skriver och vi eftersträvar variation både när det gäller ämnen och skribenter. När det gäller papperstidningen är vi dessutom begränsade av utrymmet.

I fallet Senior har många av de insändare vi fått varit snarlika varandra, både när det gäller åsikter och argumentation. Vissa har publicerats, andra inte.

Det finns även en arbetstidsaspekt. Att administrera och "göra i ordning" insändare för publicering tar en del tid, och med ett periodvis högt inflöde (som vi är jättetacksamma för!) behöver vi välja och välja bort även av den anledningen.

Dock finns alltid möjligheten att göra sin röst hörd genom att kommentera på sajten! Varje insändare har sitt eget kommentarsfält.

Med det sagt, och riktat till alla som läser detta: Fortsätt att skriva insändare! Vi är tacksamma för att så många gör det.

På sajten finns ett formulär för insändare. Det går också att mejla till insandare@ekuriren.se.

Tänk på att alltid uppge ditt riktiga namn, din adress och ditt telefonnummer. Det är inget vi publicerar, men vi behöver veta.

När det gäller textlängder så tar vi in både korta och långa texter. Men ju längre text, desto knepigare blir det när det gäller papperstidningen. Ett tips är därför att inte använda fler ord än vad texten behöver!

Henrik Holmberg
Redaktör