Varför ska de med vassa armbågar få gå före i kön?

Vad ska vi ha datorerna till när det är vassa armbågar som gäller, undrar insändarskribenten.

Vad ska vi ha datorerna till när det är vassa armbågar som gäller, undrar insändarskribenten.

Foto: Jack Mikrut (TT)

Insändare2023-11-21 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ja, nu pratas det om AI så många blir mörkrädda. Men hur använder vi våra datorer egentligen?

Jag har stått i kö för en höftoperation ett par år nu, senast för ett halvt år sedan lovades jag få operationen utförd. Det var i början på maj då de satt upp mig för operation, men det blir inte förrän efter sommaren, sas det.

I augusti sa en bekant att den fått en höftoperation med endast tre veckors väntan på samma sjukhus som jag skulle ha. Men jag börjar ju närma mig 80 år nu och då är man väl inget att satsa på längre.

När jag nu vänder mig till vårdcentralen igen får jag höra att jag skulle ringa och tjata på dem. Då tycker jag ju att vi ska väl inte ha ett sådant samhälle där de som har vassa armbågar går före i kön, och får då svaret att nu när vi har det så. Frågan är ju hur många i Sverige som tycker att den som är besvärligast för sjukhuspersonalen ska gå först?

Nu undrar jag vad vi ska ha datorerna till? Det är ju inte bara inom sjukvården som den som står på sig får sina rättigheter. I till exempel Danmark får den som är berättigad till rättigheter och inte som i Sverige där den som står på sig får sina rättigheter, de andra får inte sina rättigheter.

Är det rättvisa, eller använder vi inte datorerna?