Varför skrev inte Eskilstuna-Kuriren om vattenläckan?

En av de vattentankar som ställdes ut i Hälleforsnäs i samband med den stora vattenläckan nyligen.
En av de vattentankar som ställdes ut i Hälleforsnäs i samband med den stora vattenläckan nyligen.

Insändare 20 november 2023 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Natten till fredagen den 17:e november drabbades Hälleforsnäs av en mycket omfattande vattenläcka. Denna torrlade hela samhället under hela fredagsdygnet och en bit in på lördag förmiddag. Omnämndes i riksnyheterna i Sveriges Radio och lokalradion flera gånger under fredagen.

Döm om min förvåning när Eskilstuna-Kuriren inte har ett kommatecken om detta i lördagens tidning! Varför har jag egentligen en lokal tidning när journalistiken inte hänger med bättre? Det är ju för det lokala jag är prenumerant.

Är det bara sparbeting som genomsyrar allting, från att inte längre erbjuda de populära årsalmanackorna till att minska nyhetsbevakningen inom utgivningsområdet?

Om EK vill rättfärdiga sin existens framöver vill jag att ni bevakar ert utgivningsområde på ett professionellt sätt. Skall i ärlighetens namn medge att det fanns viss information om läckan på den digitala ekuriren under fredagen men att därför helt utesluta informationen i pappersutgåvan på lördagen är ett riktigt bottennapp för er journalistik!

Skärpning och se till att ge era läsare/prenumeranter den lokala information de har rätt att förvänta sig, oavsett vad som står på ekuriren.

Hagagugge


Svar direkt:
Vi hade mer än viss information om vattenläckan på ekuriren.se under fredagen. Vi rapporterade live från Hälleforsnäs från morgon till eftermiddag. Vi hade en reporter på plats hela dagen som pratade med drabbade, näringsidkare och skolor och rapporterade med både text, bild och rörligt.

Vi informerade även fortlöpande om hur sökandet efter läckan gick och om var det fanns vatten att hämta. En del av innehållet var också upplåst och således tillgängligt för alla – inte bara våra prenumeranter.

När det under eftermiddagen stod klart att läckan skulle lagas under kvällen valde vi att inte ta med rapporteringen i vår pappersupplaga då händelsen skulle vara helt överspelad när papperstidningen kom ut till prenumeranterna.

Vi tar vårt uppdrag att bevaka hela vårt spridningsområde på allvar, men just när det gäller händelsenyheter av det här slaget är våra digitala kanaler överlägsna.

Jag hoppas att du vill följa med på vår digitala resa framåt!

Ulrika Sjöblom
Chefredaktör och ansvarig utgivare för Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning
 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa