Vem räknas som hjälte?

Insändare 22 september 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Media och en del av vår befolkning hyllar dagligen en ny typ av hjältar "de så kallade idrottshjältar"utses som hjältar så fort de vinner en seger eller en slutfinal. 

Jag är absolut inte emot idrotten eller missunnar dessa utövares välförtjänta priser och medaljer, däremot anser jag inte att de bör kallas hjältar utan underhållare eftersom de enbart kämpar på arenorna för sitt eget nöje, vinst och ära.

I min värld är en hjälte en person som sträcker ut sin hand till någon i nöd utan egen vinning och ibland med fara för sitt eget liv.

En hjälte kan vara en person som: hindrar någon från att drunkna, avbryter en misshandel, stoppar en våldtäkt, ger en hungrig ett mål mat.

Det finns även yrkes hjältar. Yrkes hjältar som dagligen vårdar sjuka, räddar liv, hjälper de utsatta, släcker bränder och ingriper när någon utsätts för ett brott.

Till sist vill jag betona att vi behöver både hjältar och underhållare för vårt välbefinnande, men personligen tycker jag att hjältarna är värdefullare speciellt nu under den pågående coronapandemin.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa