Vi håller tummarna för att vi får "pudla" julen 2024

Lars Larsson, Strängnäspartiet, oppositionsråd i Strängnäs.

Lars Larsson, Strängnäspartiet, oppositionsråd i Strängnäs.

Foto: Anna Hübsch

Insändare2023-12-20 06:13
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Strengnäs Tidning hade den 11 december en replik på min insändare "J´accuse – jag anklagar”, skriven av Strängnäs kommuns barn- och utbildningsnämnds 1:a och 2:a ordförande. Orden var många. Skolan först som vanligt. Men inga mål, inga löften och M+S fortsätter med politiken som skapat dagens problem, trots att vi är överens om att ”kunskapsresultaten i våra skolor är för låga”.

Inga koncept från framgångsrika skolor ska kopieras. Utmaningarna ska i stället enligt majoriteten lösas med uppdatering av tidigare misslyckade Skolutvecklingsprogram 2023.

Oppositionsledaren ska granska den styrande majoriteten och ställa beprövad erfarenhet mot politiskt önsketänkande. Tills jag blir motbevisad kommer jag fortsätta att anklaga er.

På fullmäktigedebatten 11 december tog Strängnäspartiet upp Skolinspektionens larmrapport om skolor i Strängnäs kommun. Det blev det vanliga. Strängnäspartiet debatterade skolan och M+S debatterade Strängnäspartiet.

Och så hände något magiskt. Vi fick ett tydligt mål. (Majoriteten har förbjudit sådana i kommunen.) Men kvällen 11 december fick vi ett; om ett år, i december 2024, lovade M+S att vi ska ha en fullmäktigedebatt om skolan och då ska vi ”svartmålare” få se hur fel vi har!

Vi håller tummarna för att skolorna blir bättre och att vi får ”pudla” julen 2024.

Det är juletider och undrens tid är faktiskt nu.