Vi har inte råd med en minoritetsregering

Insändare 25 september 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Problemet med det svenska mångpartisystemet och minoritetsregeringar i kristider är att man tvingas kompromissa bort många rationella lösningar, varvid resultatet blir halvmesyrer och dåliga beslut. Vi har nu den värsta kris i vår del av världen sedan åren före andra världskriget (slutet av 1930-talet). I ett sådant läge har vi inte råd med en minoritetsregering.

Vi behöver samarbeta över blockgränserna och fokusera på optimala lösningar för hela vårt folk. Som vårt grannland Finland vant sig vid att göra i kristider sedan länge. Vi kan inte heller skylla alla nationella motgångar på landets största parti, Socialdemokraterna, som varit tvungna att kompromissa med enfrågepartier och önsketänkare.

Vårt akuta behov av en stabil majoritetsregering är i dag överhängande och helt avgörande för att vanligt folk i hela landet ska få en hygglig chans att klara sin tillvaro och att vi får bästa möjligheter att anpassa oss till ett bra militärt försvar av vårt territorium. Som gammal borgerlig väljare tycker jag att höger och vänster går samman och glömmer allt gammalt groll. Det har vi inte längre tid med! En gemensam kraftsamling för vår överlevnad är av nöden! 


 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Insändare: Lyssna på vetenskapen – och förvräng den inte

Lyssna på vetenskapen – och förvräng den inte

Ledare: Hyckleriet under Tidödagarna bådar inte gott

Hyckleriet under Tidödagarna bådar inte gott
Visa fler
Ämnen du kan följa