Vi måste börja lyssna på ungdomarna

Bemöt ungdomarna med respekt så kommer respekten komma tillbaks. Tänk på det! Skriver signaturen "JH".

Bemöt ungdomarna med respekt så kommer respekten komma tillbaks. Tänk på det! Skriver signaturen "JH".

Foto: Helena Landstedt/TT

Insändare2021-10-06 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad har det blivit av vårat samhälle? Det går åt ett håll, det är inte till det bättre. Det klagas och gnälls på dagens ungdomar men snälla man får inte säga ifrån till barnen i skolan. En lärare får inte ens ta tag i sina elever och tillrättavisa dem.

Vad hade ni räknat med? Ute på gatan har man en extremt dålig attityd mot ungdomarna, vad tror ni man bemöts av? Jo, dålig attityd, så klart! Vi måste bygga respekt på rätt sätt. Har ni funderat på att ungdomar kanske skulle må bättre om de blev sedda, lyssnade på och faktiskt känner att vi vuxna, föräldrar, blåljuspersonal bryr oss om vad de tycker. 

Lyssna på vad de vill att vi ska göra för att få samhället att vända åt det bättre. Vi måste samarbeta och ansvaret ligger på oss vuxna. Man gnäller på ungdomar som hänger utanför affärer, på torg och parkeringar, är det här verkligen något nytt? Snälla! Ungdomar har gjort så här i alla tider, det är alla bittra vuxna människor som förmodligen själva saknar sin ungdom som öppnar munnen och gnäller innan man ens hinner tänka efter och se på vad man själv gjort. Bemöt ungdomarna med respekt så kommer respekten komma tillbaks. Tänk på det!

 

 
 
 
 
 
 
Läs mer om