Vi politiker har ansvar för att våra anställda trivs

Björn Karlsson, gruppledare för SD i Strängnäs.

Björn Karlsson, gruppledare för SD i Strängnäs.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2024-03-05 06:54
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommunstyrelsens sammanträden i Strängnäs har tidigare varit ett forum med högt till tak, byggt på ömsesidig respekt. Både politiker emellan och mot alla de tjänstemän som är där för att hålla oss politiker uppdaterade med allt vi behöver veta för att kunna fatta så kloka och genomtänkta beslut som möjligt. 

Under en längre tid nu har dock dessa möten blivit en ren mardröm för många av de tjänstepersoner som bjuds in. Flera av dem är där vid samtliga möten och får från en förtroendevald på plats höra grova och falska anklagelser. Stämningen är hård och stundvis till och med obehaglig.

Insändare skickas in till tidningen från samma person som ofta säger sig tala för oppositionen. Vi vill även här förtydliga att denna person INTE på något sätt talar för oss i Sverigedemokraterna. Att utge sig för att tala för hela oppositionen utan något som helst medgivande är oerhört problematiskt.  

Vi sverigedemokrater tar avstånd från dessa insändare samt beteendet på kommunstyrelsens sammanträden.

Vi har stor respekt för våra tjänstemän och känner tillit till att de förser oss med den information vi behöver. Många av dem arbetar sena kvällar och hela helger för att se till att vi får det vi behöver inför våra sammanträden. De är ju faktiskt där för att underlätta vårt arbete och månar kommunens bästa precis som vi förutsätter att vi politiker gör, även om vi har olika lösningar på de problem och de utmaningar som vi står inför.

Ska kommunstyrelsens sammanträden verkligen vara möten där man mår dåligt? Politiker har ett ansvar att se till att våra anställda i kommunen trivs på sitt arbete och detta gäller ju självklart även våra egna tjänstemän. Arbetsmiljön ska präglas av trygghet och respekt och samtliga partier måste ta ansvar för de representanter vi sätter i nämnder, utskott och styrelser. Som folkvald kan man inte få ”sparken”, men vi hoppas verkligen att ingen av partiernas gruppledare godtar att förtroendevalda representanter får våra anställda att må dåligt och till och med funderar på att sjukskriva sig i stället för att träffa oss politiker.

Vi skäms, även om det inte på något sätt är våra representanter som är de som beter sig illa. Till berört parti: det är dags att agera!