Viktigt att värna om Eskilstuna United

Om du som håller på Eskilstuna United och dessutom har möjlighet att bidra, litet eller stort som det hävdas, så gör det, skriver Roger Stark, supporter.

Om du som håller på Eskilstuna United och dessutom har möjlighet att bidra, litet eller stort som det hävdas, så gör det, skriver Roger Stark, supporter.

Foto: Privat

Insändare2022-09-03 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För 20 år sedan slog sig fotbollen i Tunafors SK och Slagsta IK samman och bildade Eskilstuna United, som nu är Eskilstunas stolthet i fotbollsallsvenskan. Jag var medlem i Tunafors och jag bor i Slagsta. Så United är mitt lag.

Eskilstuna United är inte bara ett fotbollslag i allra högsta serien, utan även en betydande ungdomsgård och klubben har stort socialt engagemang. 

Under sommaren har vi fått veta att United är i ekonomisk knipa. Den knipan har man förvisso själv ställt sig i, men det hindrar inte att jag vill se dess framtid.

När Uniteds styrelse ber sponsorer och allmänheten att hjälpa till lite extra i denna svåra period vill jag bara hålla med. Klubben engagerar sina seniorspelare att ringa runt och be om ett extra bidrag, läste jag på Kurirens sportsida. 

På föreningens hemsida står det att det alla bidrag, små eller stora, är välkomna. ”Köp säsongskort, gå på matcher, handla i shopen och swisha gärna en slant”, står det på hemsidan.

Säsongskortet hade jag redan från säsongsstarten. Självklart ser jag matcherna. Vidare har jag handlat några prylar och nu har jag även swishat några hundralappar. På bilden ser du att jag är klar för match. Totalt ett litet bidrag i alla fall. 

Om du som håller på Eskilstuna United och dessutom har möjlighet att bidra, litet eller stort som det hävdas, så gör det. Och hålla tummar kan vi alla göra, det kostar inget.