"Visst är det bra att vara vaksam"

 Det kan väl inte vara fel för andra firmor att erbjuda sin tjänst med gravskötsel och omvårdnad, skriver signaturen "Berit".

Det kan väl inte vara fel för andra firmor att erbjuda sin tjänst med gravskötsel och omvårdnad, skriver signaturen "Berit".

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2022-04-09 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "Kyrkan i Eskilstuna varnar för falska fakturor" publicerad den 21 mars.

Jag skulle inte kalla de utskickade breven för falska fakturor. Var och en som kan läsa och förstå ser ju att det är ett ERBJUDANDE det står ju klart och tydligt i brevet på flera ställen. Sådana liknande brev från företag och bolag kommer från olika håll och en del med inbetalningskort med angiven summa pengar.

Jag skulle kunna räkna upp många sådana erbjudanden men vill inte namnge några. Det kan väl inte vara fel för andra firmor att erbjuda sin tjänst med gravskötsel och omvårdnad. Är det så att vi tar för givet att endast ”kyrkan” sköter sådant? Nej, i brevet från Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB får man läsa igenom allt och jämföra priser och se vad man får. Det kanske är jämförbart prisvärt?

Och du gamle man eller kvinna ta hjälp av anhörig som kan läsa och tolka innehåll av sådana brev. Visst är det bra att vara vaksam då många av gamlingar blir lurade på pengar.