Ytterligare ett magplask i Larslunda

Badhus, Larslunda

Badhus, Larslunda

Foto: We group

Insändare2023-07-27 07:21
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Bygglovsprövningen av den nya sporthallen i strid med gällande detaljplan framstår i ST:s artikel som en ren byråkratisk pappershantering istället för en förutsättningslös objektiv analys av lämpligheten utifrån Plan- och Bygglagen bestämmelser.

Fördyringar innan ens bygget startat, avvikelse från purfärsk detaljplan, anlitande av konsult vars CV inte kontrolleras av kommunen – exemplen är många. 

Är kommunerna fullständigt i händerna på en på goda grunder mycket ifrågasatt konsult (We-Group) när det gäller utbyggnaden av Larslundagärdet? Finns det ingen kompetens hos politiker och tjänstemän i Strängnäs kommun? 

Detaljplanen för Larslundautbyggnaden ändrades för mindre än ett år sedan just för att anpassas till de nya sport- och simhallarnas storlek. Och det är mycket uppseendeväckande att kommunens ansvariga tjänstemän tar så lättvindigt på att sporthallen strider mot detaljplanens bestämmelser.

Än värre, enligt uttalandet i ST, att de inte omnämner att det är (stads)byggnadsnämnden och inte en enskild tjänsteman, som avgör om kommunen ger sig själv tillåtelse att frångå planens bestämmelser. (Stads)byggnadsnämnden är en ”oberoende demokratisk domstol” som ska garantera att lagar följs så att kommunens egen byggnadsverksamhet inte favoriseras.