Blir kallad "polis" när jag säger till

Skylt som visar att fiske är förbjudet.

Skylt som visar att fiske är förbjudet.

Foto: Skribenten

Eskilstuna2024-07-15 11:32
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag vill uppmärksamma ett problem som jag och många andra upplever dagligen: fisket på våra kommunala badplatser. Trots att det sitter tydliga skyltar om att fiske är förbjudet från bryggorna, ser jag människor som fiskar från den lokala badplatsen varje dag.

Detta är inte bara en irriterande syn för oss som vill njuta av en lugn stund vid vattnet, det skapar också en otrygg miljö för dem som vill bada. Att kasta ut fiskelinor och krokar nära badande barn och vuxna är både farligt och respektlöst. Risken för olyckor är uppenbar, och det känns inte rättvist att badgästerna ska behöva vara på sin vakt för fiskekrokar när de egentligen bara vill njuta av ett härligt dopp.

Jag har själv försökt att påtala detta för dem som fiskar, men många väljer att ignorera skyltarna och mina uppmaningar. Ibland har jag till och med blivit kallad "polis". Men det handlar inte om att vara en ordningspolis, utan om att se till att alla kan använda badplatsen på ett säkert och trevligt sätt.

Det är tydligt att något mer måste göras. Varför inte då och då genomföra kontroller? Eller sätta upp fler och tydligare skyltar som informerar om förbudet och dess anledning? Vi behöver också sprida information om varför fiskeförbudet finns, så att fler förstår riskerna och respekterar reglerna.

Badplatser är till för bad och rekreation, inte för fiske. Låt oss se till att de förblir trygga och trivsamma för alla.