Replik på insändaren om oanvändbara garaget

Garaget i Strängnäs som tvisten mellan de två bostadsrättsföreningarna handlar om.

Garaget i Strängnäs som tvisten mellan de två bostadsrättsföreningarna handlar om.

Foto: Privat

Insändarsvar2023-12-08 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Mona och Lars Forsbergs insändare "Vi har inte kunnat använda vårt garage – på över tre år", publicerad tidigare i december.

Kära Mona och Lars Forsberg. Det vore klädsamt om ni i er insändare hade nämnt att det var den byggmästarbildade styrelsen för brf Björkbacken som skrev servitutsavtalet 2012. Den styrelsen bestod av Peab-anställda samt representanter tillsatta av Peab. 

Precis som ni skriver så fick brf Björkbacken rätt i de rättsliga instanserna. Som ni säkert känner till samarbetar nu styrelserna i de två bostadsrättsföreningarna så att Peab kan återställa brf Björkbackens mark samt bygga en garageinfart åt brf Höjdparken på dess egna mark.

Ni nämner också att ni fått lösa er parkering på annat sätt. Då kunde ni ha nämnt att ni fått hjälp av kommunen att lösa det då ni fått ett särskilt parkeringstillstånd utfärdat som gäller exklusivt er boende i brf Höjdparken. Känner ni i brf Höjdparken er trygga med att dessa parkeringstillstånd utfärdats i enlighet med kommunallagens likställighetsprincip?