Glädjande nyhet att läsa om hotellplaner vid Västertull

Kommunens fastighet Västertull 1 kan bli ombyggd till hotell.

Kommunens fastighet Västertull 1 kan bli ombyggd till hotell.

Foto: Sofie Axelzon

Strängnäs2024-07-13 20:57
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med anledning av nyhetsartikeln "Gamla pastorsexpeditonen kan bli hotell" från 6/7 2024

Vi ser det som väldigt positivt att frågan lyfts med att utöka hotellverksamheten i Strängnäs för det finns säkert ett stort behov. Kommunen har en mycket bra näringslivsverksamhet med en mängd stora och små företag. Näringslivet är en av den viktigaste motorn för att en kommun ska blomstra och utvecklas ännu mer. Vi har en fantastisk kultur och friluftsverksamhet med en mängd olika aktörer. Närheten till naturen och de olika besöksmålen är något som verkligen gör kommunen populär för turister från världens alla hörn.

Det gör att behovet finns för mer hotell som kan ta hand om alla olika besökare. Det framtida hotellet bör ligga så centralt som möjligt. Därför är nyheten om avsiktsförklaringen med ett hotell i gamla pastorsexpeditionen vid Västertull en glädjande nyhet.

Gällande tankarna på ett hotell vid Visholmen ser vi som ett betydligt mindre bra förslag, för vi vill behålla Visholmen som en plats för rekreation och umgänge med dess fina naturytor. Givetvis ska Visholmen fortsätta utvecklas på olika sätt, men att placera stora byggnader ser vi inte som något bra alternativ. Det är viktigt att behålla så många grönområden som möjligt, både för djurliv och miljön. Visholmen är en viktig oas för Strängnäs!

Så vi välkomnar den avsiktsförklaringen med hotell på den gamla pastorsexpeditionen vid Västertull.