Fler nyhetssidor i tidningen i dag

Chefredaktör Eva Burman berättar om vårens satsning på innehållet.

Krönika 19 januari 2022 06:23
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en tid av osäkerhet och kris ökar behovet av säker information. Här fyller medier en viktig funktion. Vårt uppdrag är att säkerställa demokratin. Som läsare ska du kunna lita på att vi granskar våra myndigheter lokalt. Vi ska skriva om besluten – innan dom fattas. Vi ska även berätta om stora nyhetshändelser så att du är bättre informerad och kan ta välgrundade beslut.

Inte minst är det viktigt i tider av val. Inför årets valbevakning lovar vi att hålla dig informerad om vad de lokala partierna står för och framförallt, hur dom avser att finansiera sin politik. Vad ska dom spara in på helt enkelt, för att ha råd att uppfylla sina vallöften.

Men för att göra det måste vi säkerställa att vi har rätt reportrar på rätt plats. I Eskilstuna anställer vi därför två reportrar för att kunna ge dig fler lokala nyheter. Som läsare märker du det i papperstidningen då vi lägger in fler lokala sidor. Samtidigt satsar vi på att bli ännu mer lokala på familjesidan och vi ger mer utrymme till debatt och insändarmaterial. Det blir två sidor i tidningen varje dag. 

Det som är mindre bra är dock att vi måste byta seriesida i tidningen, vilket vi beklagar. Vi kommer fortsatt ha en seriesida, men det blir andra serier och utan lilla krysset. Vi gör detta då våra sidor måste skilja sig från de andra titlarna inom Sörmlands Media för att vara berättigade till mediestöd 2023. Det är en viktig intäktskälla som kan leda till fler lokala reportertjänster och därmed mer lokal journalistik för dig.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa