Stipendier till duktiga musikelever

Fem musikelever uppmuntrades med stipendium när Strängnäs kulturskola på torsdagskvällen höll höstkonsert i Paulinska salen.

Strängnäs kulturskolas fem stipendiater. Från vänster: Filip Stridsberg, Felicia Höglander, David Ringvall Axelsson, Oskar Leksell och Elvedin Drobic.

Strängnäs kulturskolas fem stipendiater. Från vänster: Filip Stridsberg, Felicia Höglander, David Ringvall Axelsson, Oskar Leksell och Elvedin Drobic.

Foto: Eva Axelsson

Kultur2019-10-18 11:41

Programmet bjöd på sång, dans och musik av kulturskolans elever som tagit sig an både klassiskt, folkton och pop.  Chopin, Gershwin och Kents Jocke Berg var några av kvällens kompositörer. Här visades också film – för några av eleverna hade gestaltat handlingen i sin musik, "Pavane" av T Arbeau,  under en inspelning vid Mälsåkers slott i våras.

I höstkonsertens paus delades  Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidnings musikstipendier ut till fem av kulturskolans duktiga elever.

Samtliga stipendiater går just nu sista året på gymnasiet och det är mycket möjligt att några av dem satsar på en framtid som musiker på heltid.

– Sluta spela lär man iallafall inte göra, på ett eller annat sätt kommer musiken att finnas med i ens vardag, resonerar David Ringvall Axelsson, flöjtist, sångare och ensemblespelare.

Övriga stipendiater är:

Filip Stridsberg som spelar klarinett.

Felicia Höglander, fiol, sång, piano och ensemble.

Oskar Leksell, gitarrist.

Elvedin Drobic, piano och ensemble.

Stipendiesumman är på 2 000 kronor vardera och kanske blir det grundplåt till ett nytt instrument för några av musikanterna. 

Felicia Höglander funderar för sin del på en ny fiol medan Elvedin Drobic skulle inte ha något emot en rejäl flygel. 

Efter stipendieutdelning och paus var scenen för övrigt helt de fem stipendiaterna som både spelade solo och tillsammans.

I pausen serverades kaffe och hembakt och alla intäkter från fikaförsäljningen gick oavkortat till insamlingen för Världens barn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!