Det började med att 17-åriga Marleen Jabar från Fröslunda satte sig ner och skrev av sig sin frustration.
– Jag hade mått dåligt länge och inte haft så lätt att prata om det. Det var svårt att sätta ord på det, berättar hon.
Men nu hon skrev hon bara ner sin känsla, utan tankar på hur hon formulerade sig eller någon särskild stil eller form.
– Jag visste knappt själv vad jag skrev.
Resultatet blev den poetiska texten "Drömmar", som Marleen delade med några vänner och sina nära och kära.
När folk fick läsa kände de att det var något de kunde relatera till. De sa: "Du måste ta det vidare!" och "Du borde spela in den i en studio!". – Jag tänkte först att det var ett skämt, säger Marleen Jabar.
Men det var inget skämt. "Drömmar" växte till något större. Nu har Marleen fått läsa in texten i studion Valvet i Fröslunda. Orden har fått sina egna bakgrundsbeat och just nu pågår filmprojektet "Drömmar" som är baserad på dikten.
Vi träffas i en lokal i Mötesplats Fröslunda. Här sitter förutom Marleen också Sumayo Libam, Carolyn Pasalska och Khalid Mohamed som alla medverkar i kortfilmen med sina personliga berättelser.
Med är också fritidsledaren Alef Bekele som arbetar i Fröslunda och Lagersberg och fungerar som projektledare.
– Ungdomarna är väldigt modiga som vågat ta ett steg fram, säger han.
I filmen spelar ungdomarna sig själva. Deras framtidsdrömmar är sådana som de flesta skulle tycka är fullständigt rimliga. Men de här unga personerna möter höga hinder, både yttre och inre.
Carolyn Pasalska, 20 år, berättar att hon drömmer om att skapa konst. Hon gör det redan men vill bli större, bli yrkesverksam som konstnär. Problemet är att hon inte har något stöd, varken från samhället eller familjen.
– Det handlar både om uppmuntran och praktiskt stöd. Och vi är många ungdomar som har den erfarenheten här, säger hon.
Sumayo Libam är 16 år, och hon drömmer om att bli advokat. I filmen ser man henne klädd som advokat, och hur hon slits mellan att göra de hon vill eller gå tillbaka.
19-åriga Khalid har ett jobb, och drömmer om att en dag bli chef. Hans hinder för att uppnå sitt mål är stress, berättar han.
– I filmen ser man hur jag glömmer saker, luren ringer hela tiden och jag kan inte fokusera.
För att ytterligare visa hur stressen påverkar honom sitter post it-lappar överallt.
Filmen saknar dialog. I stället ser man sms-texter och hör ett soundtrack – som är Marleens dikt, berättar Carolyn Pasalska.
– Man kan se deras kamp, att de har det jobbigt, säger Alef Bekele.
Totalt medverkar sju unga, var och en med sin egen dröm om att bli programmerare, dansare, skådespelare eller rappare. För själva filmningen står det lokala företaget Moneybag Studios.
Arbetet med filmen, som finansieras med medel ur Eskilstuna kommuns ungdomspott för aktiviteter, är inne i slutfasen. Sista scenerna ska filmas i helgen, och sedan väntar klippning innan det blir premiär i januari.
Filmen kommer att läggas upp på Youtube, men även visas offentligt på Mötesplats Fröslunda.
– Jag vill att vi ska ha en gala och bjuda in andra ungdomsgårdar. Alla ungdomar borde se filmen, den uttrycker ett gemensamt problem. Men vi kommer även att bjuda in vuxna, säger Alef Bekele.