Simon, 29, från Eskilstuna är årets "Bachelor"

Eskilstunabördiga Simon Lindström är en av årets singelkillar i TV4:s realityserie "Bachelor Sverige". Han vill dock inte bli ihågkommen för programmet. "Kommer bli så i mångas ögon".

Simon Lindström från Eskilstuna är en av två singelkillar i årets upplaga av "Bachelor Sverige".

Simon Lindström från Eskilstuna är en av två singelkillar i årets upplaga av "Bachelor Sverige".

Foto: Jakob Dahlström/TV4

Kultur och Nöje2021-02-01 19:48

När programmet sänds i höst får Simon Lindström, tillsammans med konkurrenten Sebastian Martinsson från Södertälje, försöka välja ut sin livspartner genom att träffa de olika kvinnor som blivit utvalda till att vara med. Det är andra gången programmet genomförs med två singelkillar – och nu har möjligheten för intresserade kvinnor att söka öppnat. 

– Jag har aldrig tänkt att jag skulle vara med och inte heller personen som haft tankar på att bli offentlig. Kärlekslivet är ganska privat för mig, säger Simon Lindström.

Ansökan till att vara med i programmet skickades in av en kompis. Men 29-åringen, som just startat upp ett eget företag, var till en början skeptisk till att medverka, berättar han. 

– Jag var rädd att bli vinklad och framställas som någon jag inte är. Men när jag fick träffa teamet vände bilden helt. Nu har jag en otroligt bra bild av programmet. Det är trots allt tv och allt kan hända. Men det är inget program där man vill hänga ut folk.

Han söker en tjej som han kan ha kul ihop med. Ett träningsintresse är också något som är viktigt, säger han.

undefined
"Jag vill ha en bästa kompis", säger Simon Lindström.

– Jag vill ha en bästa kompis. Man kommer spendera så mycket tid ihop så det är viktigt att ha roligt ihop. Jag är själv ingen träningsnarkoman, men tränar ändå ganska mycket. Så jag tycker väl det är viktigt att även tjejen tycker det är kul att träna och må bra. 

Något han inte söker hos en tjej är dramatiska tendenser, berättar han. 

– Ett stort "no-no" är översittare som tror att de är bättre än andra och trycker ned folk. Sedan gillar jag inte dem som är för dramatiska. Jag gillar tjejer som är vettiga och enkla att vara med.

Trots det förväntar han sig att det kan bli en del drama på inspelningsplatsen. Han har, genom att kolla på gamla säsonger, räknat ut att det kommer att bli mellan 20 och 30 tjejer som medverkar.

– Det kommer att bli en utmaning att dejta så många samtidigt. Det kan bli en hel dramatik och svarssjuka mellan tjejerna. Det viktiga är att man försöker vara snäll, ärlig och visa att man ser alla. 

Han har inget emot att titulera sig själv som tv-kändis när programmet visas på tv i höst. Man han vill inte bli ihågkommen som "Bachelor-Simon", berättar han. 

– Det är klart det kommer bli så i mångas ögon. Men jag vill att folk ska ha känslan av att jag är en bra och reko kille när de ser mig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!