För "Fröken Elvis och Giganterna" är titeln på de fem musikernas senaste platta där de samlat ett knippe av sina favoriter. Samtidigt som de förstås satt sin egen personliga Fröken Elvis-prägel på några av musikhistoriens höjdare. Hela våren ska de turnera. Första stoppet var SVT:s "Gokväll" i Umeå, därefter for de vidare till TV4 i Göteborg för att vara husband i Bingolotto.
– Vi började jobba med Giganterna redan 2019, men sedan kom det en massa barn emellan. Så allt tog lite längre än planerat, säger Sanna Andersson som är den enda av Elvis- musikerna som inte är bosatt i Stockholmsområdet.
Istället är Malmköping numera är hemma för henne, en strategisk placering mitt i Sörmland, lagom långt från Stockholm och lagom nära till Mellösa där hon delvis är engagerad i föräldrarnas kulturcentrum Teater Klämman.
Fröknarna Elvis träffades när de studerade på Musikhögskolan i Stockholm för att bli musiklärare, sångpedagoger och instrumentalister. Där upptäckte de sin stora gemensamma kärlek till Elvis Presleys musik, började spela ihop och blev först med att göra Elvis på svenska i finurliga översättningar och med helt egna arrangemang.
På nya albumet har de fortsatt att ta sig an sina musikaliska förebilder. Bach, Tjajkovski och Ravel är några av kompositörerna som dyker upp i nya och överraskande versioner. Chopins "Nocturne" har blivit en sång om tågsemester, Mozarts "Nattens drottning" handlar om spädbarnsförälderns kroniska sömnbrist och Schuberts "Ave Maria" om en 82-årig kvinnas tankar om livet.
Men självklart är "The King" inte bortglömd den här gången heller.
– Jag tror att Elvis-fansen är jättenyfikna på vår version av "If I can dream", säger Sanna Andersson.
Deras framträdanden är inte bara sång och musik utan snarare helgjutna föreställningar som ger inblickar i giganternas liv.
– Vi har grottat ner oss och läst massor om Beethoven, Bach, Mozart och de andra. Och till exempel fått klart för oss att Mozart hade en syrra som förmodligen skrev musik i hans namn. Tänk om det är hon som skrivit" Nattens drottning"Q? Eller till och med ligger bakom hela "Trollflöjten"? En hisnande tanke.
Kvinnliga kompositörer har alltid funnits, men oftast hamnat i skuggan av männen.
– Alice Tegnér förknippar vi med barnvisor. Men hon komponerade mycket annat också. Men det var inte lika OK för en kvinna.
I sin nya show, som Sara Jangfeldt på Stockholms stadteater varit med att utforma, kommer Fröken Elvis bland annat att berätta om pianisten Clara Schumann som såg till att dra in pengar till hushållet medan hennes man komponerade. Tillsammans hade de hur många barn som helst, vilket leder över till det livspussel som Fröken Elvis också måste få ihop sedan flera av medlemmarna skaffat barn.
– Antingen får bäbisarna följa med på turnéerna eller annars tar vi in vikarier som stand in. Det brukar lösa sig och det är roligt att vi bara blir fler och fler i Fröken Elvis-familjen.
Pandemin har minimerat de flesta musikers scenframträdanden. Men en fördel har den ändå haft, säger Sanna Andersson.
– Vi har blivit bra på zoom-möten och det har gagnat vår verksamhet eftersom vi bor på så spritt skilda platser.
Men nu längtar de efter att möta publik.
– Det är så himla kul när det kommer unga tjejer och vi märker att de inspireras av det vi gör och själva vill starta band. Att få vara förebild känns bra.
– Det är rys på det!