Sarah Dawn Finer kliver in i Diggiloo-gänget

Folk gråter när hon sjunger och skrattar åt hennes galna skämt. Sarah Dawn Finer sätter glitterkant på sommarens Diggiloo-turné.

Sarah Dawn Finer deltar för första gången i Diggiloo-turnén. Ett format som tillåter stjärnan att kombinera sina uttryck som sångerska och tv-personlighet.

Sarah Dawn Finer deltar för första gången i Diggiloo-turnén. Ett format som tillåter stjärnan att kombinera sina uttryck som sångerska och tv-personlighet.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Musik2019-11-26 14:55

Redan när årets artistuppbåd på den folkkära turnén presenterades på måndagen stod det klart Diggiloo gör två stopp i Sörmland sommaren 2020. Den 12 juli landar den ambulerande folkfesten på Jogersö i Oxelösund och den 22 augusti avslutas turnén i Sundbyholms slottspark utanför Eskilstuna. 

Kommande sommars Diggiloo-turné har flera veteraner bland artisterna men bjuder också på flera för sammanhanget nya ansikten och röster. Bland dem som återkommer finns artister som David Lindgren, Tommy Nilsson, Mariette och Jessica Andersson, samt komikern Per Andersson. 

Bland dem som är nya i Diggiloo finns den 14-åriga Tik Tok- och Youtubestjärnan Theoz och så några verkligt etablerade sångerskor, Sara Dawn Finer, Sanne Salomonsen och Frida Öhrn. 

Sarah Dawn Finer längtar redan nu efter att få sjunga duett med Sanne Salomonsen och har börjat spåna på galna humorupptåg med Per Andersson, berättar hon. 

Diggiloo-showerna brukar hålla högt tempo och genomsyras av spralliga musiknummer. Sarah Dawn Finer är mer känd för sina allvarliga, känsloladdade och storslagna sånger. I Diggiloo kan hon kombinera sina uttryck som sångerska och rolig tv-personlighet. 

– Det är ett väloljat maskineri jag kliver in i och självklart kommer jag att hitta mitt uttryck i det. Som alltid kommer jag att vilja sjunga mina vemodiga ballader, säger hon. 

Att delta i en kollektiv turné som Diggiloo skiljer sig rejält från att åka runt på egen hand, som Sarah Dawn Finer har gjort i tolv år. Produktionen är större, föreställningarna längre och fler. 

– Det är en helt annan grej, säger Sarah Dawn Finer. 

Diggiloo-turnén kommer att ta hela hennes sommar i anspråk. Sarah Dawn Finer känner sig dock väl förberedd för Diggiloo-konceptet. Hon känner kapellmästaren Robin Svensson och de flesta av artisterna sedan tidigare.

– Frida Öhrn och Mariette är mina kompisar, och Per Andersson och jag har redan börjat spåna på vilka sjuka saker vi vill göra. Jag är trygg i att vi kommer att hitta på något som blir både roligt och bra.

Hon har redan börjat fundera på hur hennes medverkan kan se ut. Mer konkret än så vill hon inte vara om vad som ska hända på scenen. 

Sara Dawn Finer ser särskilt fram emot att spela på Jogersö i Oxelösund där hon och familjen hade lantställe under uppväxten. 

– Det blir lite av en hemkomst för mig. 

Biljetterna till Diggiloo-turnén släpps den 30 november. 

Sommaren 2020 återkommer Diggiloo-turnén med två stopp i Sörmland. Den12 juli på Jogersö i Oxelösund och den22 augusti i Sundbyholms slottspark i Eskilstuna.
Sommaren 2020 återkommer Diggiloo-turnén med två stopp i Sörmland. Den12 juli på Jogersö i Oxelösund och den22 augusti i Sundbyholms slottspark i Eskilstuna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!