Arbetsgivare måste inse att 70 är det nya 50

Foto: Pressbild

Gästkrönika2024-04-01 05:02
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Storken levererar allt färre bebisar.  Sverige började föra statistik över landets befolkning redan 1749 och inte sedan mätningarna inleddes har vi förökat oss så lite som nu (SVT 23/3).

Prognosen ser dyster ut. Det är en stark global trend att färre barn föds, och särskilt i den rikare delen av världen, enligt en studie från University of Washington som i mars publicerades i välrenommerade medicinska tidskriften The Lancet (CNN 20/3).

När nativiteten dyker innebär det att försörjningskvoten ökar, alltså hur många som arbetar i förhållande till de som ska försörjas. Därför är det brådskande att den utbredda åldersdiskrimineringen på den svenska arbetsmarknaden arkiveras. Sannolikheten att bli rekryterad av arbetsgivare faller kraftigt redan från 40-årsåldern, visar flera studier.

Enligt en färsk undersökning utförd av Demoskop kan dock sex av tio svenskar tänka sig att fortsätta vara yrkesaktiva efter pensionsåldern. Det är även en majoritet, enligt samma undersökning, som anser att det inte borde finnas en övre åldersgräns för pension. Det är en åsikt som bör tas på allvar sett till hur svenskar åldras.

De senaste femtio åren har nämligen äldre svenskars hälsa transformerats på ett häpnadsväckande positivt sätt. Dagens 70-åringar har lika pigga kroppar och hjärnor som 50-åringar hade för tre decennier sedan.

De är dessutom utrustade med en helt annan aptit på livet. De är lyckligare, friskare och har bättre ett sexliv. Det bevisar den omfattande H70-studien vid Göteborgs universitet, som har undersökt åldrandet i Sverige sedan 1971. Ingmar Skoog, professor i psykiatri, som leder forskargruppen gav vi höstas ut populärvetenskapliga boken “70 är det nya 50” för att sprida resultaten till en bredare publik.  

Det pågår ett vansinnigt resursslöseri med humankapital på grund av arbetsmarknadens inbillade bäst före-datum. Det klingar falskt när många veteraner samtidigt är köpstarka konsumenter vars pengar företag gärna vill attrahera.

Vår samtid är besatt av cirkulär ekonomi och hållbarhet, men samtidigt som vi sopsorterar, shoppar vintagekläder och inreder våra hem med antikviteter dyrkas mänsklig ungdom. Att årsrika kastas bort som icke-produktiva medborgare måste betraktas som ett demokratiskt attitydproblem. De flesta civilisationer har insett samband mellan ålder och visdom.

I dag är var femte svensk över 65 år, vid nästa sekelskifte beräknas det vara var tredje. Om den ekonomiska ekvationen överhuvudtaget ska gå ihop när barnafödandet sjunker måste vi vara yrkesverksamma längre för att samhället ska fortsätta fungera.

Fler måste lyssna på professor Ingmar Skoog och ta till sig att dagens 70-åringar är som gårdagens 50-åringar, kognitivt och fysiskt. Det finns en fantastisk potential i den seniora arbetskraften som Sverige inte har råd att fortsätta diskriminera.

Jenny Sonesson är fristående liberal skribent på Liberala Nyhetsbyrån