Annonssamarbete med Yazen

”Många säger att hela deras liv har förändrats”

Nya läkemedel för viktnedgång. ”Detta är en medicinsk revolution som gör att människor får tillbaka livet”, säger Martin Carlsson, chefsläkare på Yazen.

"Det viktigaste är inte siffran på vågen utan alla hälsoeffekter som kommer med viktnedgång", säger Martin Carlsson, chefsläkare på Yazen.

"Det viktigaste är inte siffran på vågen utan alla hälsoeffekter som kommer med viktnedgång", säger Martin Carlsson, chefsläkare på Yazen.

Foto: Yazen

Native2024-05-13 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Martin Carlsson är chefsläkare på Yazen och brinner för att hjälpa människor att hitta en balanserad livsstil. Yazen är en svensk digital vårdgivare och riktar sig till individer med sjuklig övervikt som vill gå ner i vikt.

– Det viktigaste är inte siffran på vågen utan alla hälsoeffekter som kommer med viktnedgång. Behandlingen vi erbjuder är revolutionerande och gör att vi kan hjälpa en bortglömd grupp som oftast tidigare inte kunnat få hjälp, säger Martin.

Patienterna får medicin utskriven som injektion eller i tablettform i kombination med hjälp av dietist, personlig tränare, psykolog, coach och kontinuerlig kontakt med läkare. Martin förklarar att många patienter börjar känna av effekten av medicinen direkt i form av en snabbare mättnad och klarar sig på hälften så mycket mat som innan.

Lär dig mer om Yazen här!

– Många som lider av övervikt har fått en förändring i hormonsystemet som inte går att hantera på egen hand. Nu kan vi hjälpa de som inte tidigare kunnat få hjälp och göra att de får sina gamla liv tillbaka, säger Martin.

Martin förklarar att dagens samhälle inte gör det lätt att uppehålla en hälsosam livsstil då det finns ett enormt utbud av mat och dryck med tomma kalorier vid nästan varje gatuhörn. Han menar att fler barn och vuxna lider av hälsoproblem idag som följd av övervikt än någonsin tidigare. 

– Genom att gå ner i vikt kan man minska risken att utveckla följdsjukdomar som sömnapné, depression och ledvärk bara för att nämna några. För några kan det handla om att direkt förebygga en tidig död, säger Martin.

Klicka här för att få svar på de vanligaste frågorna om Yazen!

undefined
Ladda ner Yazen appen om du är mellan 18 och 75 år och svara på frågor för att se om du är aktuell för metoden.

Vem rekommenderar du att använda Yazen?
– De som länge kämpat med viktnedgång men inte lyckats hitta en balans som funkar. Alla mellan 18–75 år kan ladda ner appen och svara på hälsofrågor för att se om de är aktuella för behandling hos oss.

Vad leder till övervikt?
– Fetma är en sjukdom som beror på att kroppens signaler för hunger och aptit är förändrade. Vi kan återställa den balansen så en överviktig person åter äter normala portioner. 

Måste patienten fortsätta ta läkemedel under hela livet?
– Kroppen kommer alltid att sträva efter att återvända till sin högsta vikt, så många går tyvärr upp igen när de slutar med medicinen. Det är inte farligt att sluta och sedan börja med medicinen igen vid behov.

Vilken feedback brukar ni få från patienter?
– De flesta ger en otroligt positiv feedback, jag har jobbat som läkare i 30 år men aldrig tidigare jobbat med en så tacksam patientgrupp. Många säger att hela deras liv har förändrats.

Om Yazen

Yazens mål som vårdgivare är att ligga i den absoluta framkanten vad gäller behandling av övervikt och fetma baserat på senaste kunskapen och forskningen. Metodiken ligger på ett patientcentrerat arbetssätt med hela individens behov i fokus. Här arbetar läkare med ett särskilt intresse för behandling av övervikt och fetma tillsammans med coacher, dietister, psykologer och personliga tränare. 

Ladda ner appen om du är mellan 18 och 75 år och svara på frågor för att se om du är aktuell för metoden. 

Hemsida: www.yazen.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Strengnäs Tidning.