Annonssamarbete med Solberga Handelsplats

”Vi är Strängnäs attraktivaste handelsplats”

Är det dags för en shoppingrunda eller kanske veckohandling? Solberga Handelsplats ligger endast en 20 minuters bussresa från Strängnäs centrum. ”Här erbjuds en handelsplats med ett brett och attraktivt utbud”, säger Mats, fastighetsförvaltare på Kilenkrysset.

Solberga Handelsplats år 2023.

Solberga Handelsplats år 2023.

Foto: Kilenkrysset

Native2024-01-19 00:10
Detta är ett annonssamarbete.

Sedan år 1989 har Solberga Handelsplats varit verksamma på marknaden. Handelsplatsen startade med en blomsterhandel och matvarubutik men har genom åren vuxit och är idag 15 aktörer totalt.

– Kilenkrysset köpte fastigheten och utvecklade området till Solberga Handelsplats år 1989. Sedan dess har vi ständigt jobbat i nära dialog med aktörerna på området för att uppfylla kundernas förväntningar. En av de första aktörerna som etablerades på handelsplatsen var matvarubutiken Willys. En utveckling som var starten för det breda och attraktiva sortiment vi har idag, säger Mats, fastighetsförvaltare på Kilenkrysset.
 

undefined
Solberga Handelsplats år 2006.


Hos Solberga Handelsplats samlas allt ifrån butiker till restauranger på ett och samma ställe.

– När man kommer till oss är det enkelt, vi erbjuder en effektiv och miljösmart handelsplats. Här finns allt inom räckhåll så kunderna behöver inte åka till flertalet platser för att handla det de behöver, säger Mats.

undefined
Solberga Handelsplats år 2013.

I och med det breda utbudet kan kunden lätt och smidigt forma sin kundresa efter sina personliga önskemål menar Mats.

– Ett besök på Solberga Handelsplats innefattar allt en konsument kan förvänta sig. Vi har ett noggrant utvalt sortiment som bidrar både till en trevlig upplevelse och en nyfikenhet på nya produkter och tjänster, säger Mats och fortsätter:

– Förutom handel finns restaurang- och caféverksamheter inom området som erbjuder både lunch, fika och ett brett sortiment av nybakat.

undefined
Solberga Handelsplats år 2023.

Målet med handelsplatsen är att det ska finnas något för alla oavsett om du ska shoppa eller veckohandla.

– Det sker ständigt en utveckling av området, allt för både kunderna och aktörernas bästa. Tack vare våra besökare kan vi idag kalla oss för Strängnäs attraktivaste handelsplats, säger Mats.
 

Frågor & Svar


Hur gör ni Solberga Handelsplats till en plats som är tillgänglig för alla?

– Området ligger i nära anslutning till både E20 och RV55 med goda transportförbindelser med både bil, cykel samt kollektivtrafik. Inom hela handelsområdet finns tillgång till fri parkering, allt i nära anslutning till respektive butiksentré. Med generösa öppettider på både vardagar och helger har kunden möjlighet att handla utefter sina egna förutsättningar.

Vilka framtidsmöjligheter ser ni för Solberga Handelsplats?

– Då det inom närliggande områden, Biskopskvarn och Gorsingeberget, sker större företagsetableringar förväntas bussförbindelserna förbi handelsplatsen att öka och därmed bidra till en kollektivtrafik som har ett ännu mer lättillgängligt och strukturerat upplägg. Det faktum att även kommunens invånarantal växer i snabb takt ökar efterfrågan på de produkter som finns på området.

Hur tänker ni utveckla kundupplevelsen?

– Genom att bygga vidare på de samarbeten som redan finns inom handelsplatsen, men även se över möjligheten med fler gästspel utomhus.

Vad önskar ni att fler visste om er?

– Solberga Handelsplats är ett bra och positivt komplement till den lokala centrumhandeln, och bidrar därmed gemensamt med de övriga handlarna till att bevara den breda handeln inom Strängnäs kommun. Uttrycket ”Support your local!” finns alltid med i tanken.

Om Solberga Handelsplats

Inom det naturnära handelsområdet på cirka 23 000 kvadratmeter är det fri parkering i nära anslutning till respektive butiksentré. Läs mer om aktörerna här: Solberga Handelsplats - Solberga Handelsplats

Besök Solberga Handelsplats: Solberga handelsväg, 645 47 Strängnäs 

Karta: Solberga Handelsplats
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Strengnäs Tidning.