FÀrskvaror blir alltmer centrala i vÄra kök och nu börjar rotfrukter och gott kött att ta plats pÄ tallriken i stÀllet för sommarens krispiga sallader och grillade karré. Hos Ica Supermarket Bengtsson ser de just nu en hög efterfrÄgan pÄ bland annat flÀsksida och grytkött som högrev.
â Vi gĂ„r tillbaka till de mer klassiska recepten och rustika rĂ€tterna som hör hösten till. Det Ă€r inte lĂ€ngre nĂ„gon brĂ„dska med matlagningen, utan det blir i stĂ€llet en tid för avkoppling och njutning, förklarar Lars, fĂ€rskvaruchef pĂ„ Ica Supermarket Bengtsson.
Personligen Àlskar han hösten och dess matlagning.
â Boeuf bourguignon Ă€r en klassiker. Det ger en viss typ av avkoppling att laga en kryddig gryta.
Klicka hÀr för ett smaskigt recept pÄ boeuf bourguignon!
FrÄn torsdag till lördag erbjuder de Àven manuell styckning i butiken, vilket gör att de kan ge sina kunder det dÀr lilla extra som ofta Àr mycket uppskattat.
â Vi styckar sjĂ€lva sĂ„ att du kan fĂ„ köttet precis som du vill ha det. Vill du ha en 1,5 kg stek? Inga problem, vi fixar det! Dessutom vĂ€rnar vi om de svenska produkterna och större delen av vĂ„rt köttsortiment Ă€r svenskt, berĂ€ttar Lars.
Butiken följer Ärstidernas vÀxlingar noggrant för att kunna erbjuda det som efterfrÄgas mest. Just nu Àr viltkött frÄn Àlg och hjort populÀrt, och sÄ lÀnge sÀsong och tillgÄng tillÄter försöker de inkludera produkterna i sitt sortiment. NÀr jul och nyÄr nÀrmar sig, Àr de en av fÄ butiker som kan skrÀddarsy bestÀllningar efter kundens behov.
â Vill man ha sin oxfilĂ© pĂ„ ett visst sĂ€tt, mittbit eller nĂ„got annat, sĂ„ fixar vi det sĂ„ lĂ„ngt vi kan till mĂ„ngas glĂ€dje, sĂ€ger Lars.
För den som vill ha tips och rÄd, rekommenderar Lars att frÄga nÀr nötkött Àr lagt och mörat.
â Nyproducerat kött ska fĂ„ ligga och gotta till sig. Det vi styckar sjĂ€lva har redan legat till sig i butiken, vilket ger ett bĂ€ttre kött med godare smaker.
Och glöm inte att frÄga!
â Vi hjĂ€lper jĂ€ttegĂ€rna till att rĂ„da vad som passar just ditt behov bĂ€st, och skrĂ€ddarsyr och anpassar för en sĂ„ lyckad matlagning som möjligt, avslutar Lars.