Annonssamarbete med Länsförsäkringar

Vattenvarnare hittar läckaget tidigt

Varje år inträffar 100 000 vattenskador i Sverige med allvarliga konsekvenser för husägare, försäkringsbolag och även för miljön. Ett läckage kan ha pågått under längre tid utan att man upptäcker det. Nu erbjuder Länsförsäkringar Södermanland en vattenvarnare som tidigt upptäcker läckaget innan det hunnit bli en skada.

  Andreas Fahlstedt, chef Affär och Marknad och Linn Bruhn, Projektledare Affärsområde Sakförsäkringar är båda glada över att kunna erbjuda sina kunder vattenvarnaren LeakBot.

Andreas Fahlstedt, chef Affär och Marknad och Linn Bruhn, Projektledare Affärsområde Sakförsäkringar är båda glada över att kunna erbjuda sina kunder vattenvarnaren LeakBot.

Foto: Torbjörn Dahlström

Native2022-04-07 14:03
Detta är ett annonssamarbete.

– Vattenvarnaren LeakBot klämmer du fast på vattenröret där vattnet kommer in i huset. Det är en enkel installation som du kan göra själv. Vattenvarnaren hittar läckaget tidigt och om du inte själv kan lösa problemet skickar vi ut en rörmokare som hjälper dig att identifiera läckaget, säger Linn Bruhn, projektledare hos Länsförsäkringar Södermanland.

Ingen kostnad för husägaren
Både vattenvarnaren och eventuell hjälp av en rörmokare är gratis för alla som har sin hus- eller fritidshusförsäkring hos Länsförsäkringar Södermanland. Dessutom får man 10 procent rabatt på sin försäkring om man installerar vattenvarnaren.

– Förutom att minska antalet skador ser vi det i ett vidare begrepp. Alla måste hjälpas åt att ta ett samhällsansvar. En vattenskada ger i genomsnitt ett utsläpp på 300 kilokoldioxid. Det är lika mycket som att köra cirka 200 mil med en liten bensinbil, säger Andreas Fahlstedt, chef affär och marknad hos Länsförsäkringar Södermanland. 

undefined
Vattenvarnaren upptäcker ett läckage tidigt och varnar innan det hunnit bli en skada.

Visste du att i Södermanland är vattenskador den fjärde vanligaste skadeorsaken? Klicka här och läs mer om detta i Vattenrapporten.

Alla huskunder får ett erbjudande
Just nu skickar Länsförsäkringar Södermanland löpande ut ett erbjudande till sina försäkringskunder om möjligheten att beställa och installera vattenvarnaren LeakBot.

– Vi räknar med att under 2022 ska alla våra befintliga kunder ha fått erbjudandet om vattenvarnaren. Självklart ger vi även nya kunder samma möjlighet och erbjudande, säger Andreas.

undefined
Andreas Fahlstedt, chef Affär och Marknad och Linn Bruhn, Projektledare Affärsområde Sakförsäkringar är båda glada över att kunna erbjuda sina kunder vattenvarnaren LeakBot.

Enkel installation
Den intelligenta vattenvarnaren LeakBot bygger på ny modern teknik, som mäter droppe för droppe och snabbt larmar om det finns något läckage i systemet. Vattenvarnaren är enkel att installera, den kläms fast på röret där vattnet kommer in i huset, i närheten av vattenmätaren. Inga verktyg behövs, förutom ett fungerande wifi.

Efter att ha laddat ner en app följer man instruktionerna för att komma igång. Ett enkelt och smidigt sätt att trygga ditt hus från svåra vattenskador.

Ta reda på mer om vattenvarnaren här i våra frågor och svar. 

Vattenvarnaren LeakBot

Enkel att installera och använda.
Via en app håller den reda på din vattenförbrukning och meddelar dig om den hittar en läcka. Du får tillgång till specialutbildad VVStjänst som hittar dolda läckage. Vattenvarnaren är kostnadsfri och dessutom får du 10 procent rabatt på din försäkring hos oss om du installerar vattenvarnaren.

Läs mer på www.lfs.se/vatten 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Strengnäs Tidning.