"Åkers styckebruk kan och ska vända trenden"

"Vi har alla förutsättningar i Åkers styckebruk, men då måste vi alla hjälpas åt", säger Ylva Binder som kallar till stormöte.

Åkers styckebruk 18 oktober 2019 19:33

Det är medlemmarna i föreningen Porten, som driver mötesplats Åker, som kallar till stormöte i Folkets hus i Åker 18 november.

Två aktörer har redan tackat ja till mötet – skolans rektor Anders Petersson och personal från Brottsförebyggande rådet (Brå).

– Men det räcker inte på långa vägar, säger Ylva Binder som vill se att alla föräldrar med barn i skolåldern infinner sig.

Under den allra senaste tiden har Åkers styckebruk fått sin beskärda del av vad Ylva Binder själv kallar "dålig press". Det har handlat om ett missbruk av droger och vandaliseringar.

– Det är ett litet fåtal som förstör för väldigt många. Men det viktiga för alla vuxna är att vi gemensamt försöker ta tag i de här sakerna och styr upp oss på rätt väg igen.

Ylva Binder pekar på att Åker har en folkmängd på 3 500 och har fantastiska möjligheter med simhall, ishall och sporthall och en fin skola för elever i hela grundskolan. Men någonstans har utvecklingskurvan börjat backa.

Vid de senaste mätningarna av skolresultaten var det bara varannan elev som nådde behörigt resultat i slutet av nian.

– Det verkar som om vi vuxna inte riktigt mäktar med att engagera oss, men det måste vi, det här handlar om allas vår framtid.

Ylva menar att föräldrar kanske måste greppa så obehagliga saker som att drogtesta sina barn, prata med dem, höra hur det är och fungerar i skolan.

Om inget alls händer?

– Då är risken stor att hela utvecklingen börjar gå baklänges i Åker. Får vi inte en fungerande skola så flyttar inga barnfamiljer hit.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa