Lottas tips såg till att man kom till rätta

Lotta Buczkowski var ute och gick med sin hund. Då lade hon märke till den man som uppgavs vara försvunnen och kunde lämna ett tips så att mannen kom till rätta. "Polisen ringde upp mig och tackade", säger hon.

En man var försvunnen i Åkers styckebruk under onsdagen, men kunde snabbt hittas tack vare Lotta Buczkowskis hjälp.

En man var försvunnen i Åkers styckebruk under onsdagen, men kunde snabbt hittas tack vare Lotta Buczkowskis hjälp.

Foto: Arkivfoto

Åkers styckebruk2019-11-14 15:55

En man i 80-årsåldern var under onsdagen försvunnen i Åkers styckebruk i Strängnäs kommun.

Men mannen kunde bara en kort stund senare återfinnas vid god vigör. Enligt polisen var det en privatperson som hittade mannen.

– Mannen var oskadd när han hittades och han får skjuts hem av en polispatrull, sa polisens presstalesperson Monica Bergström då.

Personen som hjälpte till att hitta den försvunne mannen var Lotta Buczkowski.

Hon var ute och promenerade med sin hund när hon såg mannen på håll och tipsade polisen när hon såg inlägget om den försvunne mannen på Facebook några timmar senare.

– Jag såg honom uppe vid järnvägsspåret som numera är ett gångstråk. När jag sedan såg inlägget på Facebook några timmar senare så kände jag igen klädseln som den beskrevs och ringde direkt till polisen, säger Lotta Buczkowski och fortsätter:

– Vi som bor här brukar ju vara ute och promenera här så på vis var det inget konstigt. Men man brukar känna igen de flesta som går runt här och den här mannen hade jag aldrig sett tidigare, så jag reagerade väl på det. 

Lotta Buczkowskis tips ledde till att polisen skickade ut en patrull och kunde köra hem mannen och hon själv har fått mycket beröm för sin insats bland kommentarerna på Facebook. 

– Polisen ringde upp mig under onsdagen och tackade för att jag lett dem på rätt spår, så att mannen kunde komma till rätta. Så det var ju skönt att mitt tips hjälpte och att han kunde komma hem, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!