Pia Steensland (KD) var inte helt nöjd med svaren som hon och tre andra politiker fick, när elevhälsan inom Strängnäs kommun åter togs upp för diskussion.
– Trots att vi ställer frågor får vi inte riktigt svaren eller dokumentationen som vi efterfrågar, sa hon på sammanträdet, som ägde rum på Kanonens förskola i Åkers styckebruk.
Representanterna från Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Strängnäspartiet och Mariefredspartiet invände mot att några frågeställningar helt hade nonchalerats av utbildningschef Inger Pripp. De kritiserade även svar för att vara tvetydiga. Sanningshalten i ett av svaren ifrågasattes också, det om att det inte finns någon väntetid för de elever som är i behov av stöd från en psykolog.
Ledamoten Sandra Blanksvärd (V), som själv arbetar som psykolog inom landstinget, hänvisade till en uppgift om att 500 elever per psykolog anses vara ett rimligt förhållande för att det ska vara möjligt för psykologen att också arbeta förebyggande och hälsofrämjande.
– Att ha bara två psykologer i Strängnäs kommun gör att det blir 2 100 elever per skalle. Det är ganska snålt, sa hon.
Pia Steensland tog också upp elevhälsan som sådan; huruvida Strängnäs kommun, oavsett organisation, kan tillgodose det behov av stöd som flera elever anses ha. Inger Pripp sa sig då ha försökt förklara saken flera gånger tidigare.
– Det känns som att ni tror att vi tjänstemän arbetar för att eleverna inte ska få det här stödet. Det är precis tvärtom, sa hon.
– Men samtidigt har vi fått en påse pengar att förhålla oss till. Det behövs mycket mer pengar, sa hon och konstaterade att det av ekonomiska skäl finns elever i Strängnäs kommun som inte har fått tillräckligt mycket stöd.