Lägg ner den missvisande smutskastningen

Strängnäs 16 oktober 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kritiken mot Europaskolans inspark har varit stor, men utan grunder. Den återkommande kritiken gäller uppdraget där man får poäng om man rakar en linje på huvudet, då en klass får fler poäng om en tjej gör det. Kritiken gäller påstådd sexism vilket är ett bisarrt påstående om man reflekterar över det i mer än fem sekunder. Precis som att kvinnor i genomsnitt är 12 centimeter kortare än män så har kvinnor i genomsnitt mer och längre hår än män biologiskt. Det tar längre tid för en tjej att växa ut håret till långt än vad det gör för en kille att växa ut det till kort. Då är det logiskt att en klass får fler poäng om en tjej gör det då uppoffringen är större. Kritiken är ett påtvingat försök att leta efter fel för att få en klapp på axeln.

Argumentet att det är ett dåligt uppdrag “att hångla med en trea” är märkligt. Om det är något som är korrekt så är det ungas rätt till sina egna kroppar utan vuxnas inblandning. De verkar tro att samtycke inte existerar under insparken, men varför skulle misantroper tro att samtycke finns? Resonemangen kring grupptryck får mig att tro att dessa fingerpekande vuxna tappat tron på att varje människa är kapabel att ta det bästa besluten för sitt eget liv. Jag kan inget annat än att beklaga det. Detta fördummar ungdomar och dess rätt till egna beslut.

Elever och skolledning, ni bör ej ta till er av kritiken. Insparken har alltid varit A och O för alla elevers välkomnande till skolan som bidrar med en enorm sammanhållning. Låt ungdomars frihet råda och lägg ner den missvisande smutskastningen på en gång!

Sass Wolgers, alumn och Europakårens föredetta ordförande

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Strängnäs

Oklara omständigheter kring trafikolycka - tre skadade

Ärla

Ärla skola stänger efter coronautbrott

Strängnäs

Smittspridningen fortsätter att öka i Strängnäs

Sörmland

Smittspridningen fördubblad – Sörmland förbereder restriktioner: "Tidsfråga"

Hälsa och sjukvård

Parisbor om ny nedstängning: "En spökstad"

Visa fler