Lång omväg för att hämta ett paket

Strängnäs 9 juni 2021 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi var till Amazonas regnskog för några år sedan, fantastisk upplevelse! Nu har vi sedan en tid tillbaka Amazon nästgårds, det ligger i Kjula bara en mil bort från Barva där vi bor. Ja inte regnskogen utan deras lager, ni vet det vi handlar på nätet ligger där, för att sedan distribueras till oss. Så när vi köper en vara därifrån (en mil) så måste vi åka till Strängnäs cirka två mil för att hämta den. Inte så farligt i alla fall.

Jag har köpt en bandslipmaskin, en proffsmaskin, man ska ju handla nära heter det. Jag valde Amazon och 25 procent billigare, framför annan varuhandel som ligger mer än två mil bort.

Nu visade det sig att maskinen låg inte på lagret i Kjula, utan någonstans i Tyskland, men vem bryr sig. Otroligt snabb leverans, efter tre dagar får jag besked att varan finns att hämta på ICA i Mariefred. Märkligt tyckte jag, eller klantigt om jag angett fel ombud för leverans, sa fru Ghita. Vi tar det som en utflykt, Mariefred är ju en mysig och trevlig stad, sa jag.

Väl på ICA i Mariefred vid Postnord disk, säger jag min kod. Nää vi har ingen sådan här säger killen. Jag tar upp min smartphone och ska kolla kod i mailen. Amazon kommer upp "Din vara finns att hämtas på Willys i Strängnäs" Va! Men herre gud.... jaa säger killen, det blev felleverans (Postnord hade felmärkt) vi fick över 50 paket hit, men har återsänt dem till Willys i Strängnäs. Ghita menar att jag borde kollat mailen igen innan vi åkte iväg!

Visst skulle jag gjort det, men å andra sidan hade vi inte fått en trevlig utflykt till Mariefred och fin tripp förbi Stallarholmen på vägen tillbaka.

Handla närodlat, heter det!

tommy persson barva

Ämnen du kan följa