Personalen har fullt förtroende för rektor

Strängnäs 15 september 2020 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik Till Leif Anderssons insändare 7/9.
I arbetet med att utreda Thomasgymnasiets framtida lokaler har ett antal möten hållits där för- och nackdelar med de olika förslagen vägts mot varandra. Att det finns nackdelar med de befintliga lokalerna är känt, och det måste en rektor kunna uttrycka utan att bli ifrågasatt som ledare för verksamheten.

Att flytta eller inte flytta verksamheten från nuvarande lokaler är främst ett politiskt beslut, vilket är helt i sin demokratiska ordning. Under hela utredningstiden har skolans rektor strävat efter att inkludera de som arbetar i verksamheten – elever, lärare och övrig personal. Verksamhetens innehåll och möjligheter har varit i fokus. Detta är stigen bakom oss och det som leder oss framåt mot visionen om vår framtida skola. 

Vår rektor har sett till att vi nått hit och att vi fått vara delaktiga! Nu inväntar vi politikens satsningar och flyttande av kostnader från hyreskontot till verksamhetskontot. Vi lärare och fackliga ombud har fullt förtroende för vår rektor som chef och framför allt som pedagogisk ledare av Thomasgymnasiet. 

Lärare & Personal vid Thomasgymnasiet genom Robert Christensen

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

MDH:s kritik mot högskoleprovet: "Skulle ha sagt nej"

Skola och utbildning

Problem i högskoleprovskön – betalande slängs ut

Strängnäs

De tar över Den lokala maten: "Har vi länge drömt om"

Strängnäs

Talangen Hillevie Svärd valde att springa för storklubb

Eskilstuna

Kökaos till högskoleprovet – över 40 000 väntar

Visa fler