Johanna Björklund är specialist på hållbar utveckling och arbetsplatsen finns på Grythyttan/Örebro universitet.
– Jag ska prata om maten från jord till bord till jord. Det blir ett helhetsperspektiv, säger Johanna Björklund som numera bor i Närke men tidigare haft en gård i uppländska Fjärdhundra.
– Så jag känner ägarna av Hornuddens gård mycket väl, vi blev bekanta tack vare tomatodling. Hornudden är en mycket intressant plats att komma till. Jag har bland annat varit där på besök tillsammans med studenter.
Den tidigare agronomen tänker framhålla att det finns mat som på samma gång är god, hälsosam och miljövänlig.
– Johanna Björklund är en av våra favoritforskare, konstaterar Karin Sjöstedt på Hornudden.
Diskussionscaféet för fyra veckor sedan lockade kring 15 åhörare.
Karin Sjöstedt tror på en högre siffra nu.
– Man anmäler sig via telefon eller vår hemsida. Vi sätter inget tak för antalet deltagare och det ser ut att bli fler än förra gången, säger hon.