Bryggeriet heter Strangebrew.beer och har sin geografiska hemvist mellan Dragsäng och Aspö kyrka på Tosterön.
Det vill säga nära både naturen och vattnet.
Paret Glenn Eriksson-Whiu och Ulrika Eriksson-Whiu, som bott i trakten i 14 år, grundade bryggeriet, eller snarare företaget, 2013.
– Vi tittade på lokaler överallt, förklarar Glenn Eriksson-Whiu.
Till slut fann paret ett lämpligt ställe att hyra.
De har sedan låtit bygga om den gamla ladan på Botholm till bryggeri, pub och restaurang.
– För mig som är uppväxt på en farm känns det här läget perfekt, berättar Glenn Eriksson-Whiu som tillhör Nya Zeelands ursprungsbefolkning maorierna.
Strangebrew.beer håller öppet för allmänheten fredagar och lördagar.
Premiären ägde rum den 9 juli.
Då var det – trots ganska så försiktig marknadsföring – rusning till Botholm.
– Vid fint väder får många gäster plats här. Vi har även bord utomhus, konstaterar Ulrika Eriksson-Whiu som alltså blev helt överväldigad av det stora intresset öppningsdagen.
– Folk kom från Strängnäs och Enköping, några åkte hit båtvägen. Det är bara några hundra meter härifrån ner till Mälaren, konstaterar hon.
Här serveras det både mat och dryck. De som vill kan boka bord i förväg.
– Vi är ingen klubb. Stället är öppet för alla, konstaterar Ulrika och Glenn Eriksson-Whiu.
Det har gått ett och halvt år sedan makarna, som har de elvaåriga tvillingdöttrarna Julia och Hayley, bestämde sig för att verkligen satsa på sitt företag.
Sedan sju månader arbetar Glenn Eriksson-Whiu heltid i lokalerna på Botholm medan hans hustru finns där så mycket hon bara hinner.
– Jag är flygvärdinna på halvtid och har då min bas på Heathrow i London, en stad där vi tidigare bott. I regel är jag hemifrån tre–sex dagar.
Adriano Fraschetti, en Åkersbaserad italienare, hjälper också till i Strangebrew.beer.
Själva ölmenyn består av ett basutbud. Men varje helg lanseras en "ny" sort. Gästöl från andra mikrobryggerier serveras också.
Lokalen är 165 meter kvadratmeter stor.
– Men det finns en övervåning som vi ännu inte inrett, berättar Glenn Eriksson-Whiu.
Vad är roligast med Strangebrew.beer?
– Jag tycker det är häftigt att följa hela processen, svarar Ulrika Eriksson-Whiu.
Makarna odlar både humle och korn bakom bryggeriet. De vill även kunna använda sig av egentillverkad jäst och lägger stor vikt vid närproducerade ingredienser.
– Drömmen är att kunna tillverka en riktigt lokal öl, säger de.
Vad ligger bakom namnet Strangebrew.beer?
– Det har ju både med Strängnäs och det engelska ordet strange (ovanlig eller främmande, vår anm) att göra, jag tycker att det är fyndigt, konstaterar Glenn Eriksson-Whiu.
Klockan börjar närma sig 17 och kvällens servering ska ta sin början. Men de första förväntansfulla gästerna har redan anlänt till "vattenhålet" halvannan mil norr om centrala Strängnäs.