Maikil Selim bakom miljonsegern på DreamHack

Eskilstunakillen Maikil "Golden" Selim kastades in i Fnatic och fick problem med utrustningen. Trots det lyckades han leda laget till en seger på DreamHack Masters.

Eskilstunakillen Maikil Selim och hans Fnatic tog hem en CS:GO-tävling på DreamHack Masters i Malmö under helgen.

Eskilstunakillen Maikil Selim och hans Fnatic tog hem en CS:GO-tävling på DreamHack Masters i Malmö under helgen.

Foto: Veronica Karlsson

E-Sport2019-10-08 19:30

E-sportproffset Maikil Selim, 25, (mest känd som "Golden" inom E-sportkrestsar) från Eskilstuna kan se tillbaka på en imponerande helg.

Tillsammans med sina lagkamrater i Fnatic tog de hem en CS:GO-tävling på DreamHack Masters i Malmö Arena efter en finalseger mot Team Vitality med 2-1 och dessförinnan hade Selim och hans Fnatic skrällt mot de danska giganterna Astralis i semifinalen. 

Prissumman? En miljon kronor och en direktplats till en av världens största turneringar, Intel Extreme Masters i polska Katowice, kommande år. En turnering som Fnatic vunnit tre gånger tidigare.

– Det var fantastiskt att vara i Malmö och spela inför den svenska publiken, så det var en bra helg. Jag var med och vann IEM i Katowice 2018 och hade få komma tillbaka med Fnatic och uppleva det igen hade varit mäktigt, säger Maikil Selim.

Och att Eskilstunakillen kastades in i laget var något av en slump. Efter att Fnatic lag misslyckats med att kvalificera sig för majorturneringen Starladder i Berlin, en av 2019 års största tävlingar, fick 25-åringen en plats i laguppställningen. 

Och det blev alltså succé direkt – trots stora besvär med sin mus under turneringen. 

– Jag och en annan spelare kallad "Flusha" är tillbaka i Fnatic och det stämde bra. Däremot hade jag glapp i min mussladd och märkte inte det förrän uppvärmningen och då kickade stressen in också. Men som tur är hade jag en reserv med mig som jag meckade ihop fort, säger Selim.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!