24-åring dömd - högg mot offret med kniv

Han har berättat att han blir omdömeslös och ilsken när han missbrukar. I februari högg han en man med kniv.

Eskilstuna tingsrätt har dömt en 24-åring för grov misshandel.

Eskilstuna tingsrätt har dömt en 24-åring för grov misshandel.

Foto: Arkivbild

Eskilstuna kommun2019-10-23 15:16

Det var i februari i år som händelserna utspelade sig i Eskilstuna. Nu har Eskilstuna tingsrätt dömt en 24-årig man för grov misshandel, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Straff: Skyddstillsyn med drog- och alkoholavvänjande behandling, samt fängelse i tre månader.

24-åringen befann sig i en lägenhet i Eskilstuna tillsammans med några andra personer. Mannen som han besökte har berättat hur 24-åringen plötsligt hade en kniv i handen och började hugga mot honom. Huggen riktade sig mot hans överkropp, 24-åringen högg mot honom mellan fem och sex gånger och han försvarade sig med båda händerna. Det kom mycket blod har han berättat.

Tingsrätten tror mer på den här mannens berättelse än på 24-åringen och skriver i domen att "det aktuella fallet bär karaktären av ett besinningslöst dåd".

24-åringen har i ett aggressivt och påverkat tillstånd utdelat flera hugg med kniv mot den andre mannens vitala kroppsdelar. Han måste under sådana förhållanden ha saknat kontroll över vilka skador som hade kunnat uppkomma, skriver tingsrätten och konstaterar att det bara är tillfälligheter som gjorde att den andre mannen inte fick några allvarligare skador.

24-åringen har själv berättat att han vistats i kriminella miljöer och blivit misstänkt för brott för att han blir omdömeslös och ilsken när han missbrukar. Sedan augusti vistas han på behandlingshem och ska vara drogfri.

De andra brott 24-åringen som döms för handlar om att han gjort motstånd mot en ordningsvakt och hotat ett skjuta en av dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!