52-åring togs med knark i strumpan

52-åringen hade en del narkotika i strumpan när polisen kollade honom. 16-åringen ska ha haft en narkotikagömma i källaren.

Två män, 52 respektive 16 år gamla, misstänks för narkotikabrott efter att ha blivit haffade av Eskilstunapolisen de senaste dagarna.

Två män, 52 respektive 16 år gamla, misstänks för narkotikabrott efter att ha blivit haffade av Eskilstunapolisen de senaste dagarna.

Foto: Helena Landstedt TT

Eskilstuna kommun2019-10-23 15:54

Det är de sista dygnen som Eskilstunapolisen har fått två nya ärenden som bland annat gäller misstänkt narkotikabrott, att hantera.

Det ena fallet började redan vid 16.30-tiden på måndagen med att en väktare hade gripit en 52-årig man som misstänktes ha stulit hänglås, en kätting och en skruvdragare från ett varuhus i Eskilstuna. Polisen kallades till platsen och mannen som inte var helt okänd för polisen kontrollerades.

I hans ena strumpa hittade man misstänkt narkotika. Bilen som mannen färdades i kollades också. Där fann polisen mer misstänkt narkotika – och en del saker som polisen misstänker är stöldgods. Detta gjorde att mannen anhölls.

På tisdagskvällen, vid 18.30-tiden, var det dags för nästa misstänkta narkotikaärende.

Polisen hade fått uppgifter att det var mycket "spring" vid en speciell adress i Årbyområdet och man fattade beslut om att göra en kontroll.

I ett allmänt källarutrymme i ett av husen kändes en kraftig haschlukt. Polisen hittade en gömma med narkotika och plötsligt kom 16-åringen gående. 

Det berättar polisen Anders Wigholm i Eskilstuna.

–  Så han blev gripen misstänkt för narkotikabrott. Både för innehav och narkotika som man misstänker att han haft till försäljning, säger Anders Wihgolm.

16-åringen anhölls till en början, men släpptes så småningom på grund av sin låga ålder.

Men utredningen fortsätter och 16-åringen som misstänks för narkotikabrott av "normalgraden", ska höras och ska då ha en försvarare vid sin sida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!