Årets mellanstadielärare jobbar i Ärla

Den 18 november fick Kerstin Dahlin från Torshälla ta emot ett hedrande pris. Hon utsågs till Årets mellanstadielärare på Lärargalan som tv-sändes från Berns i Stockholm.

Eskilstuna kommun 4 december 2019 08:22

–  Det känns fantastiskt roligt och det var en jätterolig upplevelse med middag, artister och många tal. Jag hade inte väntat mig att vinna utan var bara glad att få vara där och uppleva galan. Att jag fick priset är en ära och det känns speciellt bra eftersom det är mina elever från årskurs sex, som jag lämnade i våras på Ärla skola, som nominerade mig, säger Kerstin Dahlin.

Förutom äran fick Kerstin Dahlin också 50 000 kronor i pris. Vad hon ska göra med pengarna har hon inte bestämt än.

–  Viktigast är ändå äran och det är roligt att läraryrket uppmärksammas med en tv-sändning. Priset är egentligen till alla lärare och visar att vi är en viktig del i livet för många barn och ungdomar i Sverige.

Det här läsåret har Kerstin Dahlin valt att vara tjänstledig och jobbar istället med att skriva läromedel till bokförlaget Liber. 

– Jag jobbar med utveckling av lärarstöd till läroböcker som redan finns, det handlar om att ge lärare tips om hur de kan använda material. Jag har gjort det tidigare vid sidan om mitt lärarjobb men när jag lämnade min sexa ville jag skriva på heltid i ett år.  

Varför tror du att dina elever nominerade dig?

–  Jag tycker väldigt mycket om min elever och att lära ut saker och jag tror att jag visar det varje dag. Jag är inte heller rädd för att ställa höga krav och ha höga förväntningar på eleverna. Och när de känner att jag tror på dem så klarar de att möta kraven.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa